Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).
IK un prece USD
Ja esmu saņēmusi preci dolāros (no Dānijas), krājumu uzskaites vērtība ir pēc valūtas kursa tajā datumā, kad pavadzīme izrakstīta, bet apmaksa dienas vēlāk jau pēc cita kursa. Uzskaite ir vienkāršā ieraksta sistēmā. Tātad jautājums - ko darīt ar starpību starp apmaksāto summu (sanāk manā gadījumā mazāka) un uzskaites, respektīvi, kas uz PVN iet. Kaut kā esmu apmulsusi
Atbildes (5)
Starpība būs ieņēmumi no valūtas kursa svārstībām, žurnālā ieraksts apmaksas dienā.
Bet kāda te ( pie apmaksas) saistība ar PVN?
To, ka ieņēmumi, izdomāju gan, bet kurā sadaļā - sanāk kasē? Jo bankā jau nauda nepalielinās it kā. Par PVN tikko tiku skaidrībā, ka uz PVN1 II daļu šie dolāri jāpārrēķina dāņu kronās pēc tā paša rēķina datuma, nevis apmaksas. Šitā ir, ka kaut kas pirmoreiz :)Turpmāk jau zināšu.
No kurienes parādīties kursu starpība žurnālā ?
Uzskaite pa vienkārša ieraksta metodi. Saņēma preci, bet neapmaksājuši - nav nekādu ierakstu žurnālā. Apmaksāja preci = izdevumi . Visa summa žurnālā, izdevumos.
Bet pēc kura kursa tad būs krājumu uzskaite - pēc apmaksas datuma kursa vai pēc rēķina datuma kursa? Tāda man tā pamatproblēma. Un tad jau arī tieši tāds pat jautājums par PVN - pēc kura datuma likt deklarācijā? Vai šai ziņā tātad IK atšķiras no SIA?
PVN uzskaite IK neko neatšķiras no SIA. Valūtu kurss un PVN un preces uzskaitei uz vienu un to pašu dienu.
Aizvērt
Īss pārkāpuma apraksts
Aizvērt
Rediģēšanas vēsture