Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).
Neizmaksāta alga
Labrīt!
Sakiet, lūdzu, vai ir nepieciešams rīkojums vai cits dokuments, ka uzņēmums nevar izmaksāt algu, prot, mums ir ļooti švaki ar naudu, primārais ir rēķinu un nodokļu samaksa, un vienojāmies ar priekšniecību, ka neizmaksāsim algu. Esam tikai 2 darbinieki.
Iepriekš jau paldies!:-)
Atbildes (21)
Tāds rīkojums tāpat ir nelikumīgs.Nav ko rakstīt tādus rīkojumus.
vienojaties ar darbiniekiem un parakstiet vienošanos ar viņiem nevis rīkojuma veidā.
būtiskākais, vai šiem darbiniekiem būs pretenzijas. ja esat pārliecināti, ka nē, tad nekādus dok nevajag
Saskaņā ar likumu primārais ir norēķins ar darbiniekiem, sekundārais - ar valsti, un tikai pēc tam ar kreditoriem.
Nevajaag publiski tiražēt savas nelikumības!
Kad to budžeta iestādes dara, tas ir likumīgi, bet kad uzņēmējam kādreiz pietrūkst naudiņas, tad nelikumīgi.
Tāpat arī bezalgas atvaļinājumi - uzņēmējiem visu laiku bija nelikumīgi, bet valsts iestādēm tagad pat ļoti likumīgi!!
Neviens nekādas nelikumības, Aivars007, te netiražē.
Man svarīgi ir samaksāt rēķinus un nodokļus.
Vakar darba inspekcijā man pateica, ka var noslēgt vienošanos ar samaksas grafiku.
Nu vienšanos var, ja darbinieks piekrīt.
Lai arī es dažkārt aizstāvu uzņēmējus un nepiekrītu darbinieku vaimanām, tomēr šoreiz gan es esmu savā viedoklī kategorisks - ja uzņēmums (vadība) uzskata, ka darbinieki ir zemākā vietā par kreditoriem, tad ... sorry.
Lai tad viens pats (priekšnieks) arī visu nodrošina, visus apkalpo, visu saražo.
Man nav iebildumu pret saprātīgu vienošanos par algas daļēju izmaksu vēlāk, pret tās samazināšanu, bet nekad nepiekritīšu - vispirms kreditori, un darbinieki kaut kad. Tā ir nevis krīze, bet neprasmīga uzņēmuma vadīšana. Ja nevari atļauties darbiniekus (maksāt viņiem algu), sašaurini savu darbību, samazini darbinieku skaitu, galu galā samazini atalgojumu (likums to pieļauj), bet neņirgājies par cilvēkiem, kuri strādā tavā (priekšnieka - īpašnieka) labā. Pie savām domām palieku.
Pilnīgi piekrītu Aivaram. Brīnos par darbiniekiem, kas strādā, nesņemot algas!
Darbinieki strādā ar ceribu, ka saņems.Vēl jo vairāk, ja cita darba nav.Tā teikt aiz garlaicības vai sava prieka pēc.
1. Aivarss007, to izdomāja grāmatvede, tas ir, es, nevis vadība.
2. Ja klients aizkavē maksājumu, vēl nenozīmē neprasmīga uzņēmuma vadīšana.
3. Un tas ir piestrādes darbs un firma ir ļoti maziņa, tā kā neviens nav apbižots un atstāts bez iztikas līdzekļiem:))))
Evitakl
Jums nevajag man neko paskaidrot. Es tikai izteicu savu viedokli un paskaidroju likuma prasības. Pārējais Jūsu ziņā.
Bet maksājumu sarakstus tomēr sastādiet.
Cerams, ka uzskatīsiet par vajadzīgu tajos uzrādītos nodokļus samaksāt termiņā.
...Cerams, ka uzskatīsiet par vajadzīgu tajos uzrādītos UN TIEM PIEDERĪGOS nodokļU MAKSĀJUMUS VEIKT termiņā.
Aivarss007, viss Jūsu teiktais nav gluži likuma prasības:))))
Paldies visiem!!!:)

Āmen!
Aizvērt
Īss pārkāpuma apraksts
Aizvērt
Rediģēšanas vēsture