Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).
Pirmssvētku dienas = saīsinātās dienas Uz tēmu sarakstu
Pirmssvētku dienas = saīsinātās dienas
Palīdziet tikst galā! Ar norālo darbu un pirmssvētku dienu man viss ir skaidrs, strādā 7 stundas, bet maksā par 8 stundām, bet
kā saīsināto dienu man piemērot darbiniekam kurš strādā 2 stundas dienā un 2 stundas naktī?
Palīdziet lūdzu nekā netieku skaidrībā:-(
Atbildes (27)
Pilnīgi noteikti darba laika saīsināšana pirmssvētku dienā attiecas tikai uz darbiniekiem, kam noteikts pilns darba laiks
Pilnīgi noteikti darba laika saīsināšana par 1 stundu pirmssvētku dienā attiecas tikai uz darbiniekiem, kam noteikts pilns darba laiks. Augstākminētajās saitēs tā arī teikts. Mūsu likumdevējiem gramatika nav stiprā puse, tāpēc brīžiem grūti saprast.
Liepal
ziņojumu: 92 18.06.2009 10:39
nu ja
http://www.kvestnesis.lv/index.php?menu=DOC&id=160536
Tātad arī uz darbiniekiem, kuri nodarbināti nepilnu darba laiku, ir attiecināms un piemērojams Darba likuma 135.pantaregulējums. Lai situācija būtu viennozīmīgāka, 135.pantamvarētu pievienot teikumu: "Nepilnu darba laiku strādājošajiem darba laiks saīsināms par 30 minūtēm vai par pusi no darba līgumā, darba koplīgumā vai darba kārtības noteikumos noteiktā." Tas atbilstu Darba likuma nosacījumam, ka darbiniekiem, kas ir nodarbināti nepilnu darba laiku, ir tādas pašas tiesības kā tiem darbiniekiem, kas ir nodarbināti normālu darba laiku, un veicinātu likuma normas vienveidīgu piemērošanu.
Tā, sāksim ar to, ka pirmsvētku diena pirms Līgo ir 22.jūnijs, kurš pārcelts uz 27.jūniju. Tātad normāli darba laiks šajā dienā ir 7 stundas. Ja ir tā, ka 2 stundas ir dienas darbs un 2 stundas nakts darbs, tad sanāk divi varianti: darbinieka darba grafiks no 4:00 līdz 8:00 vai no 20:00 līdz 24:00 22.jūnijā. Pēc tā tad arī skatās, kura stunda samazināma.
diemžēl 22.06. obligātā kārtā pārceļ tikai budžeta iestādes, man tāda nav.
22.06 darba diena ar darba laiku dienas stundas ir no 20.00 - 21.00 un naksts stundām 22.00 - 24.00
Darba laiku loģiskāk samazināt par pēdējo darba stundu.
par stundu? ja nostrādā 4 stundas?
Aizvērt
Īss pārkāpuma apraksts
Aizvērt
Rediģēšanas vēsture