По-русски
Piemēram: PVN deklarācija

Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).

Darba likumdošana, darba attiecības. Darba drošība.

Ja ir noslēgts Uzņēmuma līgums Uz tēmu sarakstu

Ja ir noslēgts Uzņēmuma līgums
Ja ir noslēgts Uzņemuma Līgums obligāti jāstajas VIDa ka pašnodarninātājs, vai pietiek ar to ka uzņēmums maksas IIN? Kā izdevīgāk?
Marina13
Marina13 13.05.2009 09:52
25 ziņojumi

Atbildes (9)

VID kā pašnodarbinātais tik vienkārši nemaz nevarēs stāties.Jāpierāda, ka līgums neatbilst darba attiecībām.

Ja uzņēmums noslēdz uzņēmuma līgumu ar cilvēku kurš nav pašnod. jāmaksā gan IIN gan VSAOI 33,09 visp.gadījumā.
Ilma
Ilma 13.05.2009 10:07
30495 ziņojumi
paldies, bet iznak taa ja neesi pašnodarbināta persona un strāda uz uzņēmuma līguma pamata un uzņēmumam jāmaksa visus nodokļus, kāda izdevība uzņēmumam??
Marina13
Marina13 13.05.2009 14:53
25 ziņojumi
Ietaupījums uz riska nodevu.
Leciigaa
Leciigaa 13.05.2009 15:34
2691 ziņojums
+ ietaupījums uz atvaļinājuma kompensāciju.
Ilma
Ilma 13.05.2009 18:07
30495 ziņojumi
+ ietaupiijums uz slimiibas lapaa,

+ietaupiijums uz to ka nav jaiekaarto un jaanodrosina darba vieta

utml.
Lienciite
Lienciite 14.05.2009 10:17
131 ziņojums
На больничных не сэкономите. Подрядчик тоже дарбанемейс и на него распространяются все законы о социальных гарантиях. В том числе и об оплате больничного.

А чтобы сэкономить на оборудовании рабочего места, надо совсем лоха найти, чтобы еще приплачивал работодателю за возможность на него поработать.

Если же подрядчик не лох, то добавит затраты на свое рабочее место к своему вознаграждению, а работодатель с него зарплатные налоги заплатит. Велика оптимизация.
Maija
Maija 14.05.2009 10:34
28223 ziņojumi
kaapeec lai es vinjam maksaatu slimiibas lapu ja jau ir nosleegts uznjeemuma liigums! kadros tak vinjs man neskaitaas taatad arii darba laiks man vinjam nav jaauzskaita - nosleedzu liigumu par konkreetu darbu un kad kur kaa vinjs to izdariis nav nekaadas starpiibas - man rezultaats padaritaids darbs vinjam maksa!

un siibriiza situaacija tomeer dd diktee noteikumus - par taadu darbu maksaaju tik gribi dari, negribi buus cits, taa kaa ietaupiijums tomeer sanaak - nav keepa ar nekaadiem darba liiumiem un atlaisanas pabalstiem un kompensaacijaam...
Lienciite
Lienciite 14.05.2009 13:16
131 ziņojums
Nu ja es ari domaaju, ka viņi tik maksas IIn un vis, uzņēmumam nekādas problēmas, a izpilditājam jaizdara darbu un nekadas soc.garantijas bet iznak ta visu laiku maksas kamer beigsies ligums, vai tomer Uzēmums paziņos VIDam par izmaks.fiz.pers naudu un tad bus jaatskaitas pašam kapec neesi reģistrejes par pašnodarbināto??
Marina13
Marina13 14.05.2009 16:50
25 ziņojumi
Nē, uzņēmumam vispirms jāskatās ir vai nav reģ.kā pasnodarbinātais un tad attiecīgi jārīkojas nevis otrādi.
Ilma
Ilma 14.05.2009 16:59
30495 ziņojumi

Paldies pateica

Nosūtīt ziņojumu Pievienot Kontaktiem

Vietnes izmantošanas laiks bez autorizācijas ir beidzies!

Lai varētu turpināt izmantot vietni, jums ir jāautorizējas vai jāreģistrējas.

Pēc 10 sekundēm jūs automātiski novirzīs uz reģistrācijas lapu.