По-русски
Piemēram: PVN deklarācija

Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).

Darba likumdošana, darba attiecības. Darba drošība.

d devējs bezspēcīgs ? Uz tēmu sarakstu

d devējs bezspēcīgs ?
Situācija. Darbinieks, piemēram, 27.aprīlī uzraksta atlūgumu, vai drīzāk lūgumu, atlaist viņu ar 1.maiju Apstākļi sakrituši tā, ka visādi citādi pretimnākošais priekšnieks nu nekādi nevar 1.maijā to izdarīt. Bet darbinieks pasaka, ka tik un tā uz darbu neiešot, jo jau cits darbs aizrunāts. Ko nu ?? Var atlaist "po statje za proguli", bet tās tak pupu mizas un nevienu neinteresē. D.devējs nav aizsargāts ! Vai es kaut ko būtisku nezinu ??
Zumka
Zumka 30.04.2009 09:13
637 ziņojumi

Atbildes (10)

Jā, darba devējs nav aizsargāts.Darbinieks var aiziet un ko tu cilvēks viņam padarīsi, neko.Laidarba devējs cenšas darbinieku motivēt kā tagad moderni teikt. Tad darbinieki no laba darba devēja prom neies.
Ilma
Ilma 30.04.2009 09:17
30495 ziņojumi
Ziniet, es nu pat vakar vienam darbiniekam ta ieteicu izdarīt, jo viņu no darba prom nelaida, es teicu, lai uzraksta atlūgumu un vairs neiet, tapat pēc mēneša algas grāmatiņu atdos, bet citā vietā var arī bez tās. Bet ko darīt? Cilvēks meklē, kur labāk.Brīvais darba tirgus.
Edimax
Edimax 30.04.2009 09:35
46 ziņojumi
Ne vienmēr darbinieki aiziet tāpēc, ka d.devējs slikts vai alga maza. Šeit galveno vijoli spēlē jaunais d.devējs, kurš piedāvā it kā lielāku algu un noteicis darbā ierašanās datumu. Cilvēkam kredīti - bezizeja, grib pamēģināt, lai gan ar dakšām pa ūdeni rakstīts, ka patiešām gūs lielāku ienākumu jaunajā d.vietā. Bet tās jau nianses. Galvenais, ka tagadējam priekšniekam 2 darbinieki uz ilgstošas slimības lapas un katra diena dārga. Bet noturēt, redz, darbinieku viņš nevar pat LIKUMĪGO mēnesi...
Zumka
Zumka 30.04.2009 09:53
637 ziņojumi
Neko darīt. :'(
Leciigaa
Leciigaa 30.04.2009 09:55
2691 ziņojums
Jā, un darbinieks strīdus jautājumā var nesties un VID, darba inspekciju, tiesu, kur tik vēl ne un panāks savu taisnību. Bet d. devājam kur doties ??
Zumka
Zumka 30.04.2009 09:56
637 ziņojumi
Nu ko Jūs velti šūmējaties. Ilgstoša darbnespēja vienam vai vairākiem darbiniekiem nebūt nav vērtējama kā priekšrocība darba devējam prasību izvirzīšanā pret citiem darbiniekiem.
Leciigaa
Leciigaa 30.04.2009 10:18
2691 ziņojums
Viens no slimojošajiem pēc 2 nedēļām tā kā jau varētu noslēgt sl.lapuun d.devējam tad jau nebūtu tik liela probza atvadīties no aiziet gribošā. Tas arī viss, nekāda šūmēšanās. Un d.devējam tak ir tāda tiesība, paturēt darbinieku mēnesi, par ko runa ?? Bet darbiniekam diemžēl pienākumi pie pakaļas...Protams, ka priekšnies netaisās viņu turēt, nav no tiem, ka liek sprunguļus riteņos. Bet, ja arī gribētu, tak nevarētu. Es tikai par to.
Zumka
Zumka 30.04.2009 10:59
637 ziņojumi
Jā, Jūs jau gribētu, lai darbinieku šo "Obligāto" mēnesi darbā nogādātu policija...Ha-ha-ha. Mūsu valstī jau nu nevienam nav nekādas tiesības. Arī nabaga darba ņēmējs par neizmaksātu algu var griezties valsts institūcijās, bet rezultāta 99% tikpat nekāda nebūs...
Tiggra123
Tiggra123 30.04.2009 11:50
435 ziņojumi
Zumka, man šķiet, ka es arī ieteicu Jūsu darbiniekan šito solīti, jo situācija ir ļoti līdzīga, bet Jūsu gadījumā, man teica, ka ir kas nāk vietā, ta ka te es problēmu nesaskatu.
Edimax
Edimax 30.04.2009 12:02
46 ziņojumi
Дык у нас же правовое государство. Нет у нас никакой валстс иестады, которая может кого-то что-то заставить.

Все вопросы решаются через суд. Туда и надо обращаться за невыплаченной зарплатой.

Валстс иестаде может только штраф наложить. Но это не работнику пойдет.
Maija
Maija 30.04.2009 12:03
28223 ziņojumi

Paldies pateica

Nosūtīt ziņojumu Pievienot Kontaktiem

Vietnes izmantošanas laiks bez autorizācijas ir beidzies!

Lai varētu turpināt izmantot vietni, jums ir jāautorizējas vai jāreģistrējas.

Pēc 10 sekundēm jūs automātiski novirzīs uz reģistrācijas lapu.