Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).
eiropas nauda un līdzfinansējums Uz tēmu sarakstu
eiropas nauda un līdzfinansējums
Labdien! Varbūt kādS var palīdzēt!
Ir paredzēts projekts. Projekā tiek piesaistīta eiropas nauda un arī nāk palīgā cits SIA ar savu līdzfinansējumu mūsu uzņēmumam, kurš arī ir SIAun PVN maksātājs. Bet kaut ko es līdz galam neizprotu:
1. Dabūjam naudu no ES D2620 K 5910
2. Nāk ar līdzfinansējumu SIA- ar savu ieguldījumu ar mērķi gūt peļņu.
D2620 K 5310
Kā lai sadaļa proporcionāli peļņu starp šie diviem SIA?
Paldies!
3.
Atbildes (5)
Ja SIA iedod Jums līdzekļus tas manuprāt ir parastais aizdevums un pelnis viņi uz % ,ko Jūs viņem maksāsiet. Bet ja viņi grib dalīt Jūsu uzņēmuma peļņu tad viņēm jāpērk daļas ,jākļust par dalībniekiem.
Ja juridiska persona aizdod juridiskai personai finansu līdzekļus, tad obligāti ir jāāprēķina procenti?
Aizdevējam būtu jāaprēķina %, bet aizņēmējs var ņemt bez %:-D
A priekškam tad tā jur.personaJums to naudu aizdod?
Gan jau kad ar nolūku nopelnīt, vai tad nē? Kā tad savādāk tas SIA gūs kādus labumus no tā aizdevuma?;-)
Tur jau ir tā lieta, ka pārgudrie priekšniecini, domā kā labāk un "čakarē" smadzenes citiem, galvenais kā izvairīties no nodokļu nemaksāšanas.
Es pieedāvāju 2. iespējas:
1. lai aizdod naudu kā aizdevumu , nosakot % likmi.
2. piedalīties projektā ar mērķi gūt peļņu,bet tad pirms tam jāatpērk no Ls 2000 kādu daļu, piem;eram 60% nostiprināt UR un kļūt par dalīnieku, gada beigās dalīt peļņu attiecīgi ieguldai daļai uzņēmumā.
Es vismaz tā domāju!
Aizvērt
Īss pārkāpuma apraksts
Aizvērt
Rediģēšanas vēsture