По-русски
Piemēram: PVN deklarācija

Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).

Nodokļi un nodevas

Avanss un PVN Uz tēmu sarakstu

Avanss un PVN
Sveicināti cienījamie grāmatveži!

Lūdzu Jūsu palīdzību šādā jautājumā:

Esmu saņēmusi rēķinu no Igaunijas, kurā ir norādīts: pirmā iemaksa un summa (pēc līguma mums ir tā, ka vispirms mēs samaksājam pirmo iemaksu 50% apmērā, tad viņi sāk izgatavot mums nepieciešamo preci, bet kad preci esam saņēmuši, tad atlikušos 50% samaksājam).Jautājums ir tāds, vai man ir jāpiemēro pašaplikšanas princips un pašai jāaprēķina PVN saņemot šo rēķinu vai es varēšu aprēķināt, kad būs preču rēķins? Rēķinā nav norādīta PVN 0% likme!
Labameitene
Labameitene 01.06.2004 11:39
433 ziņojumi

Atbildes (3)

В любом случае сначала должен быть налоговый счет с 0%, чтобы сначала начислить НДС к уплате, а потом отнести его в предналог.
Tt
Tt 01.06.2004 15:37
2348 ziņojumi
Mani konsultēja topošais revidents un teica, ka ir pareizi, ka nav uzrādīts 0% PVN, jo 0% PVN vajadzētu būt uzrādītam tad, kad saņemšu galīgo preču rēķinu. Tā kā man tagad nav nekas jāaprēķina un deklarācijā jāuzrāda. Kā domājat, vai tā būtu pareizi?
Labameitene
Labameitene 01.06.2004 16:44
433 ziņojumi
Я думаю, в декларации надо показать, когда придут товары. Во-первых, будет основание - налоговый счет, во-вторых, ст.10 ч. 1 п.7 и методич. указания п.102,3 намекают, что для предналога товары сначала должны быть приобретены.
Tt
Tt 01.06.2004 16:52
2348 ziņojumi

Paldies pateica

Nosūtīt ziņojumu Pievienot Kontaktiem

Vietnes izmantošanas laiks bez autorizācijas ir beidzies!

Lai varētu turpināt izmantot vietni, jums ir jāautorizējas vai jāreģistrējas.

Pēc 10 sekundēm jūs automātiski novirzīs uz reģistrācijas lapu.