Laipni lūdzam jaunajā VGK. Vietne ir atjaunota: ieeja, parole un abonements — tie paši. Kas mainījies

Atbrivosana bet vai pareizi ?

Uz tēmu sarakstu
Katarinna_2004Atbildes: 189
Pirmā ziņa
Situacija tada, ka 26.aprili cilveks uzrakstija atlugumu (menesi vajadzeja stradat). Bet no 10.maija ir slimibas lapa, kura (jau B) ir vel lidz sai dienai. Bet piektdien atklajas, ka si cilveka vieta jau sen pienemts cits, sis cilveks atbrivots un nekada nauda vinam ari samaksata vel joprojam nav. Vai vispar visa si situacija ir likumiga? Pirmkart jau atbrivosana, kaut gan cilveks jau gribeja pats..., otkart nauda..?????

PALDIES.

Atbildes 9

MaijaAtbildes: 28 223Saņemti «Paldies»: 551
#1
Увольнять во время больничного сейчас не запрещено, если работник хочет.

Полный расчет сделать и выплатить деньги надо. Может деньги и начислены, надо только пойти их и получить.
Katarinna_2004Atbildes: 189
#2
Kur tas teikts, ka nav aizliegts? Vai darba likuma? Un kas tad isti tam darba devejam bija jaaprekina tada gadijuma alga par tam dienam kuras nostradaja+slimibas lapa (1-14 diena) un viss?
MaijaAtbildes: 28 223Saņemti «Paldies»: 551
#3
Сказано об этом в ч.1 ст. 100 - время нетрудоспособности не засчитывается в срок уведомления о расторжении договора по требованию работника.

Выплатить должны зарплату за отработанные дни, больничный А, компенсацию за неиспользованный отпуск (если есть).
InstSaņemti «Paldies»: 8
#4
Ст.109 Работодатель не имеет права расторгнуть трудовой договор в период временной нетрудоспособности.

Вы расторгаете, работник через пару месяцев идет к грамотному юристу, вас заставляют работника восстановить и заплатить за вынужденный простой?
MaijaAtbildes: 28 223Saņemti «Paldies»: 551
#5
Ст. 109 - это для случаев расторжения трудового договора по инициативе работодателя.

В конкретном случае - расторжение по инициативе работника. В этом случае держать его пока больничный не кончится, не имеют права. Если только он сам не попросит об этом.
InstSaņemti «Paldies»: 8
#6
В ЗоТ не сказано, что эта статья к чему-то относится, просто она(статья) есть и все...
MaijaAtbildes: 28 223Saņemti «Paldies»: 551
#7
Как же не сказано. В законе есть понятия "Darbinieka uzteikums" и "Darba devēja uzteikums". Статья 109 про "Darba devēja uzteikuma aizliegumi un ierobežojumi".

А у Катрины имеет место "Darbinieka uzteikums". Про него написано в ст. 100.
InstSaņemti «Paldies»: 8
#8
Все, дошло, спасибо!
Katarinna_2004Atbildes: 189
#9
🙂 paldies Maija!

Vēlaties atbildēt vai pajautāt?

Lasīt forumu var visi. Lai atbildētu vai pajautātu, ieejiet savā kontā.