Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).
Kā grāmatot aizdevuma atdošanu?
Kādos kontos jāgrāmato aizdevums, kas tiek atdots skaidrā naudā?
Kase D un Kase K
??? Aizdevumi K
Paldies, ja kāds atbildēs.
Atbildes (30)
Kase kredītā
Aizdevums debetā
bet tad man kase K paliek tā summa, kur man viņu...?
Имя пользователя Prov
Дата регистрации 11.01.2005 15:07
Род занятий Бухгалтер
------------------------
Спокойно... Всем спокойно.... руки становятся теплыми и тяжелыми.... ноги становятся теплыми и тяжелыми... голова становится теплой и тяжелой... кризиса с мире нет.... ничего нас не волнует.... засыпааааееееммм....
Ну как минииум 4 года бухгалтерим....:-x
Jūs domājat, ka te visi baigie grāmatveži, ir taču arī iesācēji, visi grib mācīties, ne. Bet ko tu vari gribēt, visos forumos vienmēr būs apriešana un noniecināšana. Skumji, ka tā...
Учиться надо не на форуме, в общем-то.
Тем более, что вам корректно ответили уже в первом топике.
Prov
Вы не обижайтесь, попробуйте проконсультироваться с каким-нибудь бухгалтером не в интернете, по-моему, надо посмотреть реально, что вы там наработали.
Начинающим не мешало бы и учебник какой-нибудь открыть разнообразия для, а не только по форумам шариться.
Вопрос же на уровне первой главы учебника. Сразу после того, что д-т слева к-т справа и актив = пассиву.
...уснулиииииииииииииии...
Prov - nevajag apvainoties. Jūsu jautājums tiešām izraisa smaidu un kā izskatās, tad dažos arī niknumu.
Tātad... Ja uzņēmums parādā aizdevumu, tad, piem., konta atlikums kredītā ir 5140 (sk.konta plānu un kā Jums iegrāmatots).
Kad šo aizdevumu atdodat, izmaksājot no kases:
D 5140 K 2610
liepkalnīte
paldies par atbildi!
Visi jau nevar būt vienādi gudri, un, ja es te esmu reģistrējies, tas nebūt nenozīmē, ka esmu grāmatvedis. Tā vietā lai kaut ko paskaidrotu, laiks atliek rakstīt pārgudrus komentārus.
Lietotāja vārds Prov
E-pasta adrese ***
Reģistrācijas datums 11.01.2005 15:07
Nodarbošanās Grāmatvedis
Tēmu skaits forumā 6
Ziņojumu skaits forumā 4
Pēdēja apmeklējuma laiks 04.03.2009 11:54
04.03.2009 12:03
...un, ja es te esmu reģistrējies, tas nebūt nenozīmē, ka esmu grāmatvedis. Tā vietā lai kaut ko paskaidrotu, ...
--------------------------------------
Kāpēc tad vēlaties lasīt morāli tiem, pie kuriem griežaties pēc padoma, ja:
- maldiniet klātesošos par savu nodarbošanos/profesiju/amatu;
- nepilnīgi formulējat jautājumu jau sākotnēji.
Starp citu - nekas neatbilstošs lietu patiesajam stāvoklim gan Jums netika pārmests.
nez kā tad vēl lai saucas tas amats, kad tiek kārtota grāmatvedība zemnieku saimniecibai. Piekrītu - grāmatvedis šajā gadījumā izklausā pārāk gudri manā situācijā.
manuprāt, šeit reģistrējušies GRĀMATVEŽI, lai apspriekstu grāmatvedības tēmas, un vajadzīgs, sniegtu kādu padomu tādiem "grāmatvežiem" kā es.
Prov, mieru tikkai mieru
Pačukstēšu, ka
draugos.lvir domubiedru grupas, kur atbild diezgan sakarīgi
Piemēram, "pašnodarbinātie", "mīļajiem grāmatvežiem", utt.
Lai veicas!
Dimma
Ko nu es tur vēl iešu blamēties ar saviem smieklīgajiem jautājumiem...
Aizvērt
Īss pārkāpuma apraksts
Aizvērt
Rediģēšanas vēsture