Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).
gada pārskats - ar ko sākt?
Labdien! Jautājums jau ir iztirzāts,bet reāli ir tā, ka man šis pārskats ir jataisa pirmo reizi un principā ir tāda putra galvā, ka nezin ar ko sākt...varbūt kāds var tīri praktiski uzrakstīt pa punktiem kā racionālāk būtu iesākt šo darbu? kādi priekšdarbi jāveic utt... paldies
Atbildes (14)
Man šis pārskats ir jataisa pirmo reizi
-----------------------------------------

Главный бухгалтер?
Sameklējiet failu glabātuvēs metodiku gada pārskata sastādīšanai un pēc tās arī strādājiet.
Ну методика должна у Вас быть + почитайте закон о годовых отчетах предприятия . А на деле пока начните с проверки остатков по счетам на 31. декабря. Это - инвентаризация всего что есть, дебиторы/кредиторы (заодно актики сверок напишите), износик насчитайте и такой и сякой, накопления какие Вам положены. А уж по выверенным цифрам прикиньте балансик, ПУ и декларацию, поток.А там уже сами увидите где чего и как.
Берем и открываем закон о годовых отчетах. Начинаем все делать по пунктам. Инвентаризации на начало года должны быть уже проведены. Берите оборотку и по каждому счету делайте свой анализ. И отчет не зверь, он не кусается

Все получится.
Es gada pārskatu vienmēr sāku ar debitoru/kreditoru/kredītu salīdzināšanu, pēc tam VID izdrukas, ilgtermiņa, īstermiņa kredītu pārkontēšanu un tad pamatlīdzekļus. Un tad eju katram kontam cauri virsgrāmatā, lai man visi tie ir skaidri.
Jāsāk ar inventarizācijām! Jo tās ir visa GP sastādīšanas pamatā.
Jāsāk ar inventarizācijām! Jo tās ir visa GP sastādīšanas pamatā.
paldies!!!kaa saka - galvenais iesākt, ta jau viss aizies!
un protams, ka es neesmu galv.gramatvedis

vnk, rādītājs nejauši noslīdēja no grātvedis uz galv. gr-di! tad jau tadu jautajumu neprqasiitu:-D
У Вас всё получится,главное начать:-D
Выложила у себя в хранилище - Календарный график составления Годового отчета предприятия. Может поможет, правда, на русском языке. Успехов:-)
Šodien visiem foruma dalībniekiem labs garastāvoklis kā jau pie piektdienas pienākas. Arī es novēlu veiksmi:-)
tas priecē!
У Aivars007 график на латышском.
Aizvērt
Īss pārkāpuma apraksts
Aizvērt
Rediģēšanas vēsture