По-русски
Piemēram: PVN deklarācija

Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).

Grāmatvedības uzskaites jautājumi. Lietvedība

Rēķina izrakstīšana Uz tēmu sarakstu

Rēķina izrakstīšana
ir līgums, kurā atrunāti darbi un termiņi un ka samaxa notiek 20% avansā un pārējais pēc darbu- pieņemšanas akta paraktīšanas

darbs 100% pabeigts, bet klients nav parakstījis aktu un rēķins attiecīgi nav izstādīts. tagad karājas i samaxātais avanss un arī tie 80% pamatsummas, drīz jau gada jubileja būs. ir mēģināts stādīt rēķinu ierakstītā vēstulē, bet tā atnāca atpakaļ.par tādu lietu kā telefona zvani vispār nereaģē.

man kā grāmatvedim ir šis rēķins jāuzskaita - darbs it kā ir paveikts, akta, kas to apliecinātu nav, rēķinu piegādāt nav iespējams, salīdzināt atlikumus arī nav nekādu iespēju.
Sibylla
Sibylla 17.02.2009 16:02
1499 ziņojumi

Atbildes (6)

izsakām līdzjūtību...:-S
Ambera
Ambera 17.02.2009 16:13
21759 ziņojumi
paldies

bet tīri teorētiski - es kā grāmatvedis arī bez akta nevaru tomēr izrakstīt rēķinu, man taču nav jābrauc un dabā jāpārliecinās - ir izdarīts vai nav, būs dokumenti, būs rēķins. un no otras puses - tīri teorētiski dokumenti nebūtu jāparaxta ar atapakaļejošu datumu.
Sibylla
Sibylla 17.02.2009 16:42
1499 ziņojumi
Rēķins nav izrakstāms beS parakstīta darbu nodošanas-pieņemšanas akta.
Leciigaa
Leciigaa 17.02.2009 16:46
2691 ziņojums
Ja klients nav parakstījis aktu, tātad nohaltūrējāt. Ko Jūs gribat no mums dzirdēt? Slikti strādājat, priekšnieks neizdarīgs, bezatbildīgs,...
Ambera
Ambera 17.02.2009 16:47
21759 ziņojumi
Nu ne mums tiesāt - jo grāmatvedim gan nebūtu pat jākontrolē līgumsaistību izpilde.

Leciigaa
Leciigaa 17.02.2009 16:51
2691 ziņojums
Praktiski notiek arī tā, ka rēķinu izraksta reizē ar darbu nodošanas-pieņemšanas aktu.

Tikai grāmatot to, kamēr akts nav parakstīts - nepieņemami.

IMO
Liepupe
Liepupe 17.02.2009 19:03
nav ziņojumu

Paldies pateica

Nosūtīt ziņojumu Pievienot Kontaktiem

Vietnes izmantošanas laiks bez autorizācijas ir beidzies!

Lai varētu turpināt izmantot vietni, jums ir jāautorizējas vai jāreģistrējas.

Pēc 10 sekundēm jūs automātiski novirzīs uz reģistrācijas lapu.