По-русски
Piemēram: PVN deklarācija

Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).

Grāmatvedības uzskaites jautājumi. Lietvedība

pamatlīdzekļu tirgus vērtības noteikšana Uz tēmu sarakstu

pamatlīdzekļu tirgus vērtības noteikšana
Vai kāds man nevarētu lūdzu palīdzēt? Man nepieciešams notyeikt spēļu automātu tirgus vērtību. Kā man to pareizi izdarīt? Kur varētu astrast kaut kādu dokumentāru paragu, kur būtu redzams kādam tam dokumentam būtu jāizskatās. Mēs pārdodam sev vairs nevajadzīgus spēļu automātus. Bet pircējs nav gatavs par tiem maksāt to atlikušo vērtību, bet gan mazāku summu. Līdz šim šie spēļu automāti bija mūsu pamatl''idzekļi kuriem tika rēķināts nolietojums. Bet tagad vadība nolēma tos pārdot. Savukārt auditori pieprasa atzinumu par tirgus vērtību. Apzvanīju visas instances, bet man neviens nevarēja ieteikt kādu profesionāli, kurš tādu atzinumu par tirgus cenu šādām lietām varētu noteikt. Iegāju ražotāju mājas lapās, bet tur arī par lietotu spēļu aparātu vērtībām neko atrast nevar.:'(
Annijaab
Annijaab 26.01.2009 22:17
72 ziņojumi

Atbildes (8)

pazvaniet kādām firmāmkas tādus pārdod un noskaidrojiet cenu jaunam un varbūt kāds pārdod arī lietotu
Liepkalnite
Liepkalnite 26.01.2009 22:25
243 ziņojumi
Tirgus cena = cena par kādu varat pārdot.

tai nekad nav bijis nekāda sakara ar atlikušo vērtību.
Andaz
Andaz 28.01.2009 11:10
27897 ziņojumi
Jā bet UIN 12.pants"Īpaši noteikumi attiecībā uz saistītiem uzņēmumiem" saka sekojošo:

1) pamatlīdzekļu vērtības starpība, kas rodas, ja pamatlīdzekļi par cenām, kas ir zemākas par tirgus cenām, tiek pārdoti ar uzņēmumu saistītām personām, saistītiem ārvalstu uzņēmumiem vai komercsabiedrībām, kuras ir atbrīvotas no uzņēmumu ienākuma nodokļa vai kuras izmanto citos Latvijas Republikas likumos noteiktās uzņēmumu ienākuma nodokļa atlaides vai atvieglojumus, vai saistītam uzņēmumam, kas ar nodokļa maksātāju veido vienu šā likuma 14.1 pantā noteikto uzņēmumu grupu;

11) pamatlīdzekļu vērtību starpība, kas rodas, ja pamatlīdzekļi par cenām, kas ir augstākas par tirgus cenām, tiek pirkti no ar uzņēmumu saistītām personām, saistītiem ārvalstu uzņēmumiem vai no komercsabiedrībām, kuras ir atbrīvotas no uzņēmumu ienākuma nodokļa vai kuras izmanto citos Latvijas Republikas likumos noteiktās uzņēmumu ienākuma nodokļa atlaides vai atvieglojumus, vai no saistīta uzņēmuma, kas ar nodokļa maksātāju veido vienu šā likuma 14.1 pantā noteikto uzņēmumu grupu;
Annijaab
Annijaab 29.01.2009 13:03
72 ziņojumi
Andaz

ziņojumu: 10374 28.01.2009 11:10

Tirgus cena = cena par kādu varat pārdot.

tai nekad nav bijis nekāda sakara ar atlikušo vērtību. !!!
Andaz
Andaz 29.01.2009 13:04
27897 ziņojumi
To jau es saprotu. Bet man vajadzīgs ir dokuments par attiecīgo PL tā brīža tirgus cenu, lai saprastu, vai es pārdevu ar vai es tos pārdevu par zemakām vai augstakām cenām nekā tirgus vērtība.
Annijaab
Annijaab 29.01.2009 13:08
72 ziņojumi
Liepkalnite

ziņojumu: 174 26.01.2009 22:25

pazvaniet kādām firmāmkas tādus pārdod un noskaidrojiet cenu jaunam un varbūt kāds pārdod arī lietotu
Andaz
Andaz 29.01.2009 13:09
27897 ziņojumi
Tur jau tā lieta, ka viss ir apzvanīts un iztaujāts. I-netā ar nav kur paskatīties un salīdzināt.

Pazvanīju pat uz azartspēļu inspekciju un viņi man šādu cilvēku, kas spētu novērtēt ieteikt nevarēja. Neesot tāda.:'(
Annijaab
Annijaab 29.01.2009 13:12
72 ziņojumi
А вы что, связанному лицу продаёте эти автоматы?
Tt7
Tt7 29.01.2009 17:24
37863 ziņojumi

Paldies pateica

Nosūtīt ziņojumu Pievienot Kontaktiem

Vietnes izmantošanas laiks bez autorizācijas ir beidzies!

Lai varētu turpināt izmantot vietni, jums ir jāautorizējas vai jāreģistrējas.

Pēc 10 sekundēm jūs automātiski novirzīs uz reģistrācijas lapu.