Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).
salīdzināšanas akti
Labdien kolēģi!
Gribētu zināt Jūsu domas.
Pa tik, ka salīdzināšanas akts nav nekur reglamentēts(varbūt tomēr ir!?), tad vai es varu to sūtīt skanētā veidā vai faksēt, un tādā pat veidā saņemt atpakaļ!?
Šāds jautājums radās sakarā ar grūto finansiālo stāvokli. Saņēmām dažus aktus, kuros atlikumi sakrīt. Lai netērētos nolēmām atpakaļ tos nesūtīt. Nesaņēma, tātad piekritām! Tagad rakstu saviem debeteriem/kreditoriem, un... Ļoti jau gribētos, lai kāds tomēr atbild, bet naudiņu lieki tērēt negribas ne mums, ne noteikti arī pretējai pusei.
Tātad, vai salīdzināšanas akti drīkst būt "neorģināli"?
Atbildes (9)
Es domāju, ka var.Untā arī darām.Labāk tāds nekā nekāds.
Es gan silti ieteiktu nodrošināties ar salīdzināšanas aktu vispārpieņemtajā kārtibā par Jūsu uzņ. būtiskām debitoru summām.
Nesapratu, par kādu "naudiņu lieki tērēt" iet runa?
Kaut arī summa būtiska bieži nosūtot atbildi atpakaļ tāpat nesaņemam.
Naudiņa lieki tiek tērēta aploksnei un markai8-)
Par pasta pakalpojumiem aiziet briesīgi daudz naudas, jo arī mums daudz deb. un kred.(paši nesūta aktus.
Visinteresantāk ir posmā kad ir pasta tarifa maiņa- sūtītājs tīšam vai netīšam uzlīmē par maz markas un atnāk vēstule- pastieks- "Ko darīsiet piemaksāiet vai nē? "" protams piemaksāju- saņēmu kvīti un Rezultātā man vēstule- ar spedogu"Piemaksa... Ls" bet pastam divas reizes vairāk summā nauda par vēstules piegādi ( saskaitīju abu pušu maksājumus)LOL
Kaut gan saka: kapeiku netaupīsi - pie rubļa netiksi, tomēr šajā ziņā netaupu. To pašu iesaku citiem. Rezultātā mazāk kreņķu.
Izsūtīju caur e-pastu un ļoti operatīvi sāku saņemt faksiņus. Pagājušā gadā atpakaļ saņemti 6 LV un 1 ES akts. Bet šogad, no šādā veidā izsūtītajiem 19 ES aktiem, atpakaļ saņemti 12, un no 25 LV- saņemti 14. Tātad, ja ir svarīgs rezultāts, tad labak izmantot šādu veidu.
Savā pirmajā darba vietā(grāmatvedības pakalpojumu firmā), salīdzinājāmies pat telefoniski, un pie atlikuma tika pierakstīts, kurā datumā, uz kādu telefonu zvanīts un ar kādu "vārds, uzvārds" runāts!
Aizvērt
Īss pārkāpuma apraksts
Aizvērt
Rediģēšanas vēsture