Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).
darba algas galīgais aprēķins
Darbinieks pieņemts darbā ar 2007. gada 02. jūliju. Ar nodokļa grāmatiņu, 1 apgādājamais. Tiek atbrīvots no darba ar 2008. gada 31. decembri.
Bija aprēķināta darba alga:
- jūnijā 240,00 d.d. skaits 19
- jūlijā 240,00 d.d. 23
- augustā 11,43 d.d. 1
- augustā 236,00 atvaļin. 20
- septemb.240,00 d.d. 22
- oktobrī 240,00 d.d. 23
- novembrī 240,00 d.d. 19
- decembrī bezalgas atvaļin. no 01.12 līdz 12.12 ieskaitot.
Kāds ir p a r e i z a i s galīgais aprēķins?
Atbildes (13)
А что вы не понимаете?
Надо начислить зп за 13-31 декабря, и компенсацию за неиспользованный отпуск за 30 раб.дней.
А зачем он ходил в отпуск за свой счет, если вполне мог рассчитывать на оплачиваемый?
за неиспользованный отпуск за 30 раб.дней
нет, за 10. 20 он отгулял, не заметила
Iriss Liels paldies par atsaucību! Mani interesē šis galīgais algas aprēķins
naudas izteiksmē, un kā to pareizi aprēķina? ( vēlos pārbaudīt tikko
pieņemto darbinieci)
Par decembri iznāk tikai kompensācija
1 dienas vidējais:1211,43:107=11,32
Kompensācija: 11,32x10=113,20
Un tas arī viss,jo algas nav
113,20
9%=10,19
103,01
pilnībā neapliekamais minimums pašam 80,00,atviegl.par apg pilnībā 56,00
136,00
25% nav no kā ieturēt, bet saņemamā summa 103,01.
Un, kā iznāk Jums kopā ar padoto?
nepiekrītu Vijolītei. Par decembri alga tomēr būs no 13.12.2008 līdz 31.12.2008 un + kompensācija
Pilnīgi piekrītu 2inta, alga pienākas ari par decembri.Kāpēc nepienāktos? Bezalgas taču tikai no 01.-12.12.
Tātad algu mēs par decembri nezinam. Varam izrēkināt 240:19 ( visas darba dienas dec.)= 12,63 x9 ( dienas kuras ir darbā)= 113,67 Ls - alga decembrī
+ kompensācija kuru aprēķinājusi Vijolīte.
Tātad 113,67 + 113,12 = 226,79 utt.
nebūtu slikti vēl dāvanu pielikt (Jaunais gads tomēr)
""Mani interesē ŠIS galīgais algas aprēķins
naudas izteiksmē, un kā TO pareizi aprēķina,""
Nu, man liekas ka te nav jautājums, kā būtu, ja būtu? te ir precizs jautājums. Pirmkārt, beazalgas atvaļinājumu nedrīkstēja decembrī piešķirt,kamēr nav izmantots viss iespējamais kārtējais atvaļinājums! Tad no 01.12.-12.12.turarī būtu tās 10 dienas un rēķināmai kompensācijai naudas izteiksmē vairs nebūtu nevienas dienas. Kur te ir kaut kas zināms, ka šis konkrētais cilvēks srādāja no 13-31.12??? Jebkurā gadījuma - vai tā bija atvaļinājuma nauda no 01.12-12.12( rīkojumu var pārformēt, un tai vajadzētu būt atvaļinājuma naudai), vai tā būtu kompensācija atbrīvojoties, es palieku pie savas aprēķinātās summas.Jabūtu teikts, ka tā bija dīkstāve vai darbinieks strādāja, tad arī būtu kaut kas vēl par decembri.
Es pieļauju, ka kaut kāda vienošanās ir bijusi par šo datumu.
Pagaidīsim Mara888.
Vakar Mara888 ir bijusi 21.00 un neko nav piebildusi mūsu aprēķinos:-/

Ilma, 2inta un Vijolīte, sirsnīgs paldies, par manas neziņas atrisināšanu! Man pieder mazs SIA, un tāda problēma radās pirmo reizi. Esmu mazliet sekojusi gr-bas
darbiņiem, tādēļ ari radās domstarpības ar gr-di. Cik es saprotu grāmatvedībā ( nēesmu diplomēta gr-de ), tad pilnībā piekrītu Ilmas un 2intas aprēķiniem. mana gr-de aprēķinā kaut ko nemācēja saskaitīt ( tikko beigusi gr-das kursus, meitenei 17 gadi ).tas nekas, gan jau iemācīsies arī praktiko pusi.
Svētīgus Ziemassvētkus Jums visām un ar gaišu cerību, mīlestību, pārticību
piepildītu Jauno gadu! Paldies Jums.
Paldies par laba vēlējumiem!
Kurš ir tas grāmatvedis, kurš 20. decembrī var pareizi aprēķināt visu par darbinieku, kuru atbrīvos 31.decembrī??? Jūs no sava jaunā darbinieka īstenībā prasāt neiespējamo, maldināt savu jauno grāmatvedīti ar šādām grāmatvedim neizprotamām situācijām.Ja nu darbinieks saslimst vai apgādājamais saslimst līdz 31.decembrim Tur nekas no šī aprēķina un padomiem Jums neder.Kautkā neticu, ka tad, kad būtu darba tabele vai informācija grāmatvedei, ka šis darbinieks ir nostrādājis 9 dienas decembrī,arī grāmatvede nemācētu sarēķināt, jo arī mums jautājumā šīs informācijas nebija.
Es par grāmatvedīti:-)
Nevis neizprotamām situācijām, bet nepieņemamām - tā tas bija domāts.

Vijolīte! Darba tabules melnrakstus mēs veidojas
iepriekšējā meneša beigu datumos. Arī darbinieka
iesniegumi bija iesniegti. Tā kā vēlos ar darbinie-
ku norēķināties 30. decembrī, lūdzu grāmatvedīti veikt
šo aprēķinu savlaicīgi ( arī mums pašlaik ir sava veida
naudas grūtības ).Vēlreiz paldies Jums.
Aizvērt
Īss pārkāpuma apraksts
Aizvērt
Rediģēšanas vēsture