Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).
PVN Es valstīs
Labdien!
Uzņēmums nopērk preci ES valstīs no PVN maksātājA', aprēķinām 18% nodokli un parādam budžetā - reverss. Tālāk šo preci pārdodam Latvijā, kur apliekam ar 18% un maksājam 18% budžetā. Vai ir iespējas atgriezt PVN SAMAKSĀTO no ES valstīm, jo savādāk nav izdevīgi iegādāties preci ES, jo nav priekšnodoklis. Paldies1
Atbildes (11)
Какой уплаченный ПВН? Вы же при покупке ПВН поставщику не платите, что вы хотите возвращать???
А где Вы платили PVN в ES valstī, если "aprēķinām 18% nodokli un parādam budžetā - reverss"?
Вы с бухгалтером поконсультируйтесь по этому вопросу.
Bet jūs taču nemaksājat to PVN ES piegādātājam!
Nu ko varu teikt?
tāds ir tas business.....
kādam vienmēr ir tie nodokļi jāmaksā
Pasaulē var būt drošs tikai par divām lietām – nāvi un nodokļiem, savulaik esot teicis amerikāņu valstsvīrs Bendžamins Franklins.
tas ir citāts....
Mēs jau protams, ka nemaksājam, bet es teicu, ka nav izdevīgi, jo uzņēmums nevar atskaitīt priekšnodokli.
Значит, вы полагаете, что выгоднее поставщику заплатить 118 лат и потом 18 поставить в предналог, чем заплатить 100 лат и ничего не поставить в предналог? Вы арифметику в школе учили?
А, может, надо смотреть не только на предналог, но и на закупочную цену?
nu risinājumi trīs:
1. Metat šim rūpalam ar roku...;
2. Atrodiet iespēju palielināt izdevumus....;
3. Turpiniet godīgi maksāt nodokļus.
Fantacy, присоединяюсь...
Aizvērt
Īss pārkāpuma apraksts
Aizvērt
Rediģēšanas vēsture