По-русски
Piemēram: PVN deklarācija

Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).

Grāmatvedības uzskaites jautājumi. Lietvedība

gada inventarizācija Uz tēmu sarakstu

gada inventarizācija
uzdošu drošvien galīgi stulbu jautājumu, bet esmu strupceļā.. jāveic pamatlīdzekļu un mazv.inventāra inventarizācija lielā uzņēmumā (300 darbinieki, katram vērtības ir uzskaitē). Direktors ar rīkojumu apstiprina komisiju un inventarizācijas sākuma un beigu datumu. Bet kā ir ar inv.aktiem Vienā dienā komisija neizies visus darbiniekus. Tad akti jādrukā pa grupām (saskaņā ar komisijas plānu, kur kad ies)? Vai tomēr visi uzreiz, pirmajā inventarizācijas dienā (pēc rīkojuma)? Bet kā tad būs ar ķustību, jo tiek kaut kas arī pirkts un norakstīts....:-@
Orange_sunrise
Orange_sunrise 29.10.2008 16:32
9 ziņojumi

Atbildes (23)

To visu tikai jūs pāši vien ziniet!

Un rīkojums jārakstā tāds, lai ir izpildāms. To arī vadībai varat pateikt un pamatot kas, kā un kāpēc.

Diezvai sūdzēšanās un ugunsspļaušana šeti Jums kaut ko palīdzēs!
Andaz
Andaz 29.10.2008 17:11
27897 ziņojumi
Tad akti jādrukā pa grupām - по материально-отвественным лицам эти акты распечатываются, потому как и учитываться эта манта по ним же должна. Раз утверждён срок проеведения этой инвентуры, то назначены и инвентаризационные комиссии, на таком большом предприятии одной центральной комиссией врядли обойдётесь, их должно быть несколько, тогда и в срок уложитесь.
Tt7
Tt7 29.10.2008 17:15
37863 ziņojumi
Bet kā tad būs ar ķustību, jo tiek kaut kas arī pirkts un norakstīts....

Rezultātiem Jums jābūt uz 01.01.2009.Tādēļ veiciet inventarizāciju pēc iespējas tuvāk šiem datumiem.Unaprēķiniet atlikumu uz nepieciešamo datumu.:-)
Aivareno
Aivareno 29.10.2008 17:51
6641 ziņojums
Aivareno

Inventarizācija nav obligāti jāveic pēc stāvokļa uz 1.janvāri. To var darīt arī pēc stāvokļa uz 1.novembri uz 1.decembri piemēram.
Aivars007
Aivars007 29.10.2008 18:10
26984 ziņojumi
Piekrītu, taču Jūs man piekritīsiet, ka bilancē Jūs nerakstīsiet datus uz 01. novembri.

Inventarizāciju var veikt sākot no 1.oktobralīdz 31.janvārim.:-)
Aivareno
Aivareno 29.10.2008 18:29
6641 ziņojums
Bilancē rakstīs tos datus, kas uzskaitē uz 1.janvāri. Bet inventarizācijas aktos - tos datus, uz kuru datumu inventarizē.

Tāda atčirība.
Aivars007
Aivars007 29.10.2008 21:48
26984 ziņojumi
Par grāmatvedību

12.pants
Pārskata gada slēguma inventarizācija nav obligāti jāveic pārskata gada pēdējā dienā, ja grāmatvedības dati dod iespēju arī bez dabā veiktas inventarizācijas noteikt patiesos materiālo vērtību veidus, daudzumus un to novērtējumu naudas vienībās.

Pārskata gada slēguma inventarizāciju drīkst veikt triju mēnešu laikā pirms pārskata gada beigu dienas vai mēneša laikā pēc tās, pārrēķinot inventarizācijas dienā konstatētos atlikumus atbilstoši grāmatvedības datiem pārskata gada beigu dienā.
Amuil
Amuil 29.10.2008 23:56
26369 ziņojumi
vieglāk man nepalika...

manas domas ir tādas: uz inventarizācijas sākšanas datumu es izdrukāšu virsgrāmatu. un tad, kad būs gatavs komisijas darba plāns (komisija ir viena), skatoties kurā datumā uz kuru daļu komisija ies, no rīta drukāšu inv.aktuspa materiāli atbildīgajām personām.

paliek tik jautājums: ja komisija konstatē, piemērām, ka galds, kurš ir uzskaitē vienai personai ir pārvietots citai personai (kura vēl nav inventarizēta), vai pirms komisija iet pie tās personas, es drīkstu to galdu viņai uzlikt (veikt pārvietošanu)? vai tikai pēc inventarizācijas beigām???

un par to kustību: esmu izdomājusi, ka vilkšu tādu tabulu, kur pret kontiem būs kustība un veikta inventarizācija. kaut kā tā...
Orange_sunrise
Orange_sunrise 30.10.2008 07:23
9 ziņojumi
Pārskata gada slēguma inventarizāciju drīkst veikt triju mēnešu laikā pirms pārskata gada beigu dienas vai mēneša laikā pēc tās, pārrēķinot inventarizācijas dienā konstatētos atlikumus atbilstoši grāmatvedības datiem pārskata gada beigu dienā.

Te nu es Jums Aivars007, nepiekrītu.Ja tiek veikts pārrēķins, tad inventarizācijas saraksts vairs nebūs tāds pats.:-)
Aivareno
Aivareno 30.10.2008 10:30
6641 ziņojums
Kustības faktu kā notikušu varēsiet noformēt pēc inv. beigām ar aktu, ja katrai mat.atb persomai nerakstat aktu.
Leciigaa
Leciigaa 30.10.2008 11:33
2691 ziņojums
Sasodiic ...

Leciigaa

ziņojumu: 1448 30.10.2008 11:33

Kustības faktu kā notikušu varēsiet noformēt pēc inv. beigām ar nodošanas - pieņemšanas aktu, ja katrai mat.atb persomai nerakstat INV aktu.
Leciigaa
Leciigaa 30.10.2008 11:39
2691 ziņojums
Aivareno

Te nu es Jums Aivars007, nepiekrītu.Ja tiek veikts pārrēķins, tad inventarizācijas saraksts vairs nebūs tāds pats.

Piekrist vai nepiekrist - gaumes lieta.

Bet inventarizācijas sarakstus koriģēt gan nav pieņemts. Jo tajos fiksē faktus - kas ir, kā nav utt.

Pārējie aprēķini jau ir grāmatvedības aprēķini, grāmatojumi utt. Taču tas nenozīmē, ka jālabo inventarizācijas akti.

Man aizdomas, ka Jums, Aivareno, ir citāds priekšstats par inventarizāciju kā tādu. Tāpēc Jūs man nepiekrītat.
Aivars007
Aivars007 30.10.2008 17:52
26984 ziņojumi
Nav man citāds priekštats.

Pieņemsim gada inventarizācija tika veikta 16.decembrī.Tika rakstīts rīkojums un bija komisija.Visusaskaitīja,nomērīja un nosvēra un pārbaudīja veikalā, tad sastādīja inventarizācijas sarakstu.Betno 16. datuma preces gan tika atvestas, gan norakstītas, gan pārdotas. 1. februārī ierodas veikalā VID inspektori uz pārbaudi un konstatē, ka Jums ir preces bez pavaddokumentiem, jo lūk viņi paprasījuši Jums uzrādīt pavaddokumtu precei, kuru Jūs saņēmāt 22.decembrī.Jūs varat protams uzrādīt, bet viņus interesē inventarizācijas sarakstā šī prece.Vismazmums tā ir bijis.Kosaka pārējie kolēģi.

Saprotu tos kamir noliktavas - viņi izdrukā preču atlikumus uz 01.01.09. Bet daudziem mazajiem nav noliktavas programmu, tāpēc mani interesēkā viņi rīkojas?:-)
Aivareno
Aivareno 30.10.2008 18:43
6641 ziņojums
Aivareno, ķas Jums tādu aplamu lietu mācija?

Ja Jūs bijāt augstākminētā situācija uzrādījis, ka tā ir inv. pēc stāvokļa uz 01-01-****, tad gan VID taisnība.

Bet tādu fokusu neviens netaisa.

Sūdzības un kreņķus > učikam!
Liepupe
Liepupe 30.10.2008 19:18
nav ziņojumu
Jā, kaut ko tādu lasu pirmo reizi!

Preces bez pavaddokumentiem!

Tā taču jau pavisam cita opera!
Aivars007
Aivars007 30.10.2008 21:18
26984 ziņojumi
njaaaa.... mans jautājums ir pārtapis par dažu cilvēku izrēķināšanos... bet!

1. februārī ierodas veikalā VID inspektori uz pārbaudi un konstatē, ka Jums ir preces bez pavaddokumentiem, jo lūk viņi paprasījuši Jums uzrādīt pavaddokumtu precei, kuru Jūs saņēmāt 22.decembrī.Jūs varat protams uzrādīt, bet viņus interesē inventarizācijas sarakstā šī prece.

tas man liekas, ir galīgais absurds!!!

inventarizācijas būtība ir konstatēt reālo situāciju. un, īstenībā, palīdzēt grāmatvedim būt drošam par bilances datiem!!

VIDs jau sen nav "Dievs debesīs", kura priekšā nedrīkst pat skaļi elpot!! un ja Jūs, Aivareno, pēc šāda pieprasījuma "на дурака" dabūjāt vēl uzrēķinu... no comments...
Orange_sunrise
Orange_sunrise 30.10.2008 21:42
9 ziņojumi
Par kādu izrēķināšanos Jūs te rakstāt? Pati vismaz saprotat, ko uzrakstījāt? Kopš kura laika domu apmaiņa ir uzskatāma par izrēķināšanos!
Aivars007
Aivars007 30.10.2008 22:04
26984 ziņojumi
Mēs parādījām pavadzīmi, bet viņi pieprasīja inventarizācijas aktu ar šo preci tajā.Tas gan bija ļoti sen....Un nekādus uzrēķinus mēs nedabujām...kā te daži domā.

Aivareno
Aivareno 30.10.2008 22:26
6641 ziņojums
Tad jau turpinat tādā pat garā ar pilnu tvaiku uz priekšu!

Kas var Jums to prieku liegt, Aivareno.
Liepupe
Liepupe 30.10.2008 22:34
nav ziņojumu
Žēl...
Aivars007
Aivars007 30.10.2008 23:37
26984 ziņojumi

Paldies pateica

Nosūtīt ziņojumu Pievienot Kontaktiem

Vietnes izmantošanas laiks bez autorizācijas ir beidzies!

Lai varētu turpināt izmantot vietni, jums ir jāautorizējas vai jāreģistrējas.

Pēc 10 sekundēm jūs automātiski novirzīs uz reģistrācijas lapu.