Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).
Auto pārdošana
Lūdzu palīdzību..Pirmo reizi saskaros ar šādu gadījumu. Firma pārdod automašīnu fiziskai personai,kura it kā aizdeva naudu šī auto iegādei.Auto sākuma cena bija 10739.40 3 gadu nolietojums kopā 4653.74 Pārdod par 1000+18%=1180. Kādas summas man ir jāgrāmato? Aizgāja šībers...
Liels paldies!
Atbildes (9)
Nevajag visu putrot vienā katlā...
Fiz.personaaizdeva naudu firmai - viens darījums;
Firma nopirka a/m savas saimniecības darbības veikšanai - otrais darījums;
Firma pārdeva a/m fiz.personai- trešais darījums.
А вы всем по таким ценам машинки продаёте, в шесть раз ниже остаточной?:-)
To saprotu. Pirmie divi darījumi man ir skaidri,tur viss Ok.Navskaidrības ar trešo-auto pārdošanu.....
Ja aizdevusi naudu ( nevis it kā bet īstenībā) tad aizdevums ir iegrāmatots K5XXX. Ja tā tad dzēšas D 5XXX K 2310 ( 1180) Bet atlikusī summa ja paliek uz K 5XXX ir jāatgriež naudā. Ja nav aizdevums iegrāmatots, tad nekā tad parasta realizācija un noraksta A/M neamortizēto daļu uz zaudējumiem, kas šajā gadījumā sanāk palieli ( 10739 - 4654).Jāprot tad pamatot kāpēc pārdevāt tik lēti( ar it kā aizdevumu to nevarēsiet pamatot).Ja nevarēsiet pamatot PVN jāuzskaita no tirgus vērtības.
Nav skaidrības ar trešo-auto pārdošanu.....
Kas tad tur neskaidrs - parasta realizācija, tikai tas ko jau teicu par tirgus cenu.
А что там непонятного? Делаете зачёт по оплате, этот физик не будет вам оплачивать эту машину фактически, вы ему должны, он вам, вот и заключите с ним соглашение о взаимозачёте.
Jāprot tad pamatot kāpēc pārdevāt tik lēti( ar it kā aizdevumu to nevarēsiet pamatot).
Īss pārkāpuma apraksts
Aizvērt
Rediģēšanas vēsture