Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).
Algas aprekins
Manās rokās ir nonākusi šāda lagas lapina. Vai es pareizi sapratu ka komandejuma nauda ir aplikta ar nodokli?
Komandejums - 8,18
Strādnieku alga - 171,82
Uzskaitits: 180,00
avans - 115
Ienakuma nodoklis - 20,95
Socialais nodoklis 9% - 16,20
Ieturets: 152,15
Izmaksai: 27,85
Atbildes (45)
Piekrītu Cleo.
Droši vien, ka tā tas arī ir.
Vai tad jūs neredzat, ka šeit mākslīgi komandējuma nauda ir atdalīta no mēneša algas?
z
Nekad vidējā izpeļņa "nepratīs" tā sakrist tieši lai būtu preciza alga par menesi...
Mimra, nu godīgi sakot es neredzu. Turklāt, lai izteiktu tādu apgalvojumu "Nekad vidējā izpeļņa "nepratīs" tā sakrist tieši lai būtu preciza alga par menesi..." vajag vairāk paskaidrojumu.
Neiet runa par vidējo izpelņu, ko aprēķina pēdējo sešu mēnešu algu dalot ar 6, bet gan iet runa par to, ka par laiku, kad darbinieks atradies komandējumā viņam tiek saglabāta alga, respektīvi tās dienas viņam neizskaita no algas un, ja alga ir noteikta 180 ls mēnesī, bet tajā taksācijas mēnesī pēc kalendāra bija 22 darba dienas, tad 180 ; 22 = 8,18 Tieši tāds aprēķins ir sanācis. Bet atkārtošos, šo jautājumu uzskatu, ka jārisina ir Sintijai ar savas firmas grāmatvedi nevis ar forumu. Ļoti neskumi ir nenoskaidrojot īsti situāciju un neuzklausot grāmatvedi, ņemties te pa forumu un apliet ar "netīrumiem" savas firmas grāmatvedi.
17. Darbiniekam komandējuma laikā tiek saglabāta darba vieta (amats) un likumā noteiktā darba samaksa (atalgojums).
http://www.likumi.lv/doc.php?id=63561&from=off
Piekrītu Cleo.
Bet tāda ir cilvēka daba.
Kāda mana bijusī kolēģe arī man neticēja gandrīz nevienam vārdam. Apzvanīja "puspasauli", un bija spiesta atzīt, ka es viņai teicu pareizi.
Paldies Dievam, viņa vairs nav mana kolēģe.
Mums to. Aivars007, bija ļoti interesanti uzzināt.
Paldies visiem kas atsaucas uz manu zinojumu. Iespejams biju nekorekti to sastadijusi (nepilnigi). Jus pareizi sapratat ka alga man ir 180ls.
Vakar apjautajos gramatvedim par savu lapinu. Man pateica ka taja jau viss ir ieksha - gan videja alga par komandejuma dienu, gan komandejuma dienas nauda. Paludza paradit - kur ir dienas nauda, ka es to neredzu. Uz ko man maigi ta deva saprast - nav ko brinities - jus tak neesat gramatvede, tadelj ari neredzat dienas naudu, bet vina tur ir!
Komandējuma dienas naudu algu aprēķinos parasti neiekļauj.
MVVNAPFDV
Par to jau bija diskusijas, un katrs palika pie sava.
Sintija_b,
Vai tad pirms braukšanas komandējumā Jums nekāds avanss netika izsniegts un par komandējumu Jūs neatskaitījāties?
Nu tad jums jāiet vēlreiz pie grāmatveža lai nu rāda to cilvēkiem neuztveramo vietu lapiņā, kurā ir norādīta komandējuma dienas nauda. Cik tālu tas attiecas uz algas aprēķinu - viss ir pareizi. Bet dienas nauda noteikti nav ''izlaista'' caur algu, tas nu ir fakts. Varbūt Jums pirms komandējuma ieskaitīja kontā vai kā citādi iedeva 4 LS? Jo tieši tik Jums pienāktos (standartsituācijā) par šo dienu.
varbūt lapiņā ir neapliekamajos ienākumos?
Tā varētu būt, bet tad arī izmaksai būtu jābūt par 4 Ls lielākai.
vajadzētu, ja izmaksa nav veikta iepriekš avansveidīgi.
Tieši tāpēc autorei tas ir jāsāk atcerēties!!:-/ Kaut gan, ja lapiņā avanss ir ieturēts 115 Ls, diez vai tas sadalījās 101 Ls algas avanss un 4 Ls dienas nauda..... Bet viss var būt, protams.,
19.2. dienas naudu — četrus latus par katru komandējuma dienu. Ja darbinieks komandējuma laikā katru dienu var atgriezties pastāvīgajā dzīvesvietā un tas ir ekonomiski pamatoti, institūcijas vadītājs var pieņemt lēmumu par dienas naudas atlīdzināšanu 50 % apmērā no minētās summas. Ja darbinieks tiek komandēts tikai uz vienu dienu un var atgriezties pastāvīgajā dzīvesvietā, ievērojot normatīvajos aktos paredzēto darba un atpūtas režīmu, dienas nauda netiek maksāta;
Tā, ka ja Sintija bijusi vienu dienu iespējams vadītājs ir pieņēmis lēmumu nemaksāt dienas naudu.
Rīkojumam jābūt. Tajā arī viss būtu pateikts - maksā- nemaksā, pamatots-nepamatots. Ja pareizi var saprast- autorei ir solīts maksāt un tiek teikts, ka IR samaksāts. Nu to tad arī apspriežam. Vēlreiz atliek secināt, ka birokrātija un laicīga dokumentu rakstīšana un iepazīšana var aiztaupīt lieku nervozēšanu...:-|
http://www.e-notars.lv/tabele
Darba laika uzskaites tabeles forma ar algas un nodokļu aprēķinu.
Darba laika uzskaites tabele ir izveidota ar mērķi padarīt darba laika uzskaites procesu ērtāku, bet dokumentu estētiski patīkamāku.
Lai sāktu lietot darba laika uzskaites tabeli uzklikšķiniet uz tabeles perioda gada skaitli un piedavātā sarakstā izvēlēties atbilstošu gadu (var arī vienkaršī ievadīt skaitli). Šo pašu procedūru atkartojiet arī izvēloties kalendāro mēnesi.
Vienlaikus ar jūsu izvēli tiks mainīts arī nedēļas dienu fona krāsojums, apzīmējot brīvdienas ar gaiši zaļo krāsu.
Bulšits!
Kad vienreiz šeit izbeigs uzbāzties ar savām idiotiskajām reklāmām!
reklāmai taču ir atsevišķa sadaļa - tur tad arī savus gara darbus ievietojiet.
Tā jūsu e-tabele nav izēstas olas čaumalas vērta!
Cienījamais Aivars007, literatūra tas ir labi (it īpaši - angļu), bet tomēr varbūt ir kāda grāmatvedības argumentācija arī? Ja jau Jūs spriežat par lietam tik viennozīmīgi un kategoriski.
Aizvērt
Īss pārkāpuma apraksts
Aizvērt
Rediģēšanas vēsture