По-русски
Piemēram: PVN deklarācija

Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).

Grāmatvedības uzskaites jautājumi. Lietvedība

Bankas kārtošana Uz tēmu sarakstu

Bankas kārtošana
Strīdos te ar vienu kolēģi - vai tiešām bankas mapē var nelikt rēķinus un pietiek tikai ar kontējumiem aprakstītu bankas izdruku un kontējumu izdruku?
Party
Party 06.07.2008 20:37
154 ziņojumi

Atbildes (50)

Vēl māja jāuzceļ;-)
Ivan_s
Ivan_s 07.07.2008 17:10
1208 ziņojumi
Redzi nu, Aivar, kaut ko jau dabūji - Lecīgā Tev arī uzleca! Man uzlec, ka es visiem kaut ko uzspiežu, bet pati neredz, ka tieši tāpat rīkojas. Viņai gan viens labums - niks jau tāds, lai pārējie liek mieru!
Andaz
Andaz 07.07.2008 17:20
27897 ziņojumi
Savs asumiņš vienmēr tikai par labu;-)
Ivan_s
Ivan_s 07.07.2008 17:24
1208 ziņojumi
Kas tā par mērci bez pipariem!
Andaz
Andaz 07.07.2008 17:26
27897 ziņojumi
Ivan_s

Ja no klucīšiem, tad sen jau kā esmu uzcēlis.

Citai mājai pietrūkst tāda sīkumiņa - naudas.

Ja tā būtu, es šeit noteikti netusētu.
Aivars007
Aivars007 07.07.2008 18:55
26984 ziņojumi
manuprāt diskusijas būtība ir dalīties pieredzē.... nu katram grāmatvedim ir savs "stiliņš", dažiem ērtāk ir apmaksātos dokumentus iešūt pie bankas dokumentiem, citiem ērtāk lai rēķini ir atsevišķi un bankas dokuemnti atsevišķi.

Tad, kad kārtoju grāmatvedību bez programmas (ar žurnālorderiem, no rokas), tad arī man ērti bija rēķinus un pavadzīmes pievienot bankas izrakstam, lai paliek atsevišķi iešūtas tikai neapmaksātās. Tagad jau labu laiciņu kā strādāju ar grāmatvedības datorprogrammu un ērtāks variants man šķiet šūt atsevišķi rēķinu un pavadzīmes, atsevišķi bankas dokumentus (nepievienojot tiem apmaksātos rēķinus un PZ). Būtībā trešajām personām, ja tās tik tiešām ir grāmatvedības jautājumos kompetentas personas nevajadzētu rasties problēmām, lai gūtu patiesu un skaidru priekšstatu par uzņēmuma finansiālo stāvokli bilances datumā, tā darbības rezultātiem, naudas plūsmu noteiktā laikposmā, kā arī konstatētu katra saimnieciskā darījuma sākumu un izsekot tā norisei.
Cleo
Cleo 07.07.2008 20:23
19235 ziņojumi
Gaumes lieta.

Izvēloties grātavedības uzskaitē dokumentu grupēšanas principu - nevajag tikai visu mērīt no sava - grāmatveža skatpunkta. Jo vairāk tad, ja izmanto grāmatvedības programmu.

Nekā personīga.
Liepupe
Liepupe 07.07.2008 20:42
nav ziņojumu
В любои случае 2папки получаются

1 вариант -банк и регистр 5310

2 вариант - банк с подшитвыми счетами и папка "неоплаченные счета".

Мне по душе первый вариант. Особенно, когда документы принимаешь раз месяц. Занятся нечем что ли, что бы делать подборку счетов по выписке. Тем более что выписка за месяц одна,и порой, до 15 страниц доходит.
Julijatim
Julijatim 07.07.2008 22:34
8799 ziņojumi
Manas necilā domas par 07.07.2008 22:34 ir sekojošas.

Diezin vai situācija *когда документы принимаешь раз месяц.* ir uzskatāma par normu. Un izmantojams kā viens no aspektiem dwbatējot par šo jautjumu. Acīmredzot - Jums nezinot ir citi kontroles mehānismi, kas ļauj sekot situācijai norēķinos ar klientiem, ja maksājumus veic bez Jūsu līdzdalības.

Net 15 lpp. garā bankas liceviks pa mēnesi nav gan nekas ārkārtējs.:-) Tādu apjomu Jūsu klients var izsekot bez pūļu pats.

Un notiek viss.
Liepupe
Liepupe 08.07.2008 06:48
nav ziņojumu
Katrs, protamjs, šuj kā vēlas! Bet Mk noteikumi "Par grāmat.kārtošanu.." paredz, ka

17. Grāmatvedības reģistrus iedala hronoloģiskajos reģistros un sistemātiskajos reģistros. Šajos reģistros attiecīgi hronoloģiskā secībā (hronoloģiskais ieraksts) vai pēc ekonomiskā satura (sistemātiskais ieraksts) izdara ierakstus par katru saimniecisko darījumu. Ja noteikta veida saimnieciskie darījumi bieži atkārtojas, katram šādam saimniecisko darījumu veidam var iekārtot atsevišķu hronoloģisko reģistru.

18. Hronoloģiskajos reģistros visus saimnieciskos darījumus reģistrē hronoloģiskā secībā un par katru saimniecisko darījumu norāda šādu informāciju

.......

Kā var hronoloģiski sakārtot piegādātājus, ja viņu dokumenti atrodas bankas mapēs vairāku mēnešu robežās?:-S
Andaz
Andaz 08.07.2008 10:30
27897 ziņojumi

Paldies pateica

Nosūtīt ziņojumu Pievienot Kontaktiem

Vietnes izmantošanas laiks bez autorizācijas ir beidzies!

Lai varētu turpināt izmantot vietni, jums ir jāautorizējas vai jāreģistrējas.

Pēc 10 sekundēm jūs automātiski novirzīs uz reģistrācijas lapu.