Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).
neskaidriba par slimiibas lapu
Labriit,
Ja darbinieks piemeeram slimo no pirmdienas liidz sveetdienai, Darba deveejs apmaksaa Pirmdienu-0%
Otrdienu-75%,tred.-75%, ceturt.-80%, piekt.-80%, sestdiena, sveetdien briivdiena.Vaitaa ir ,ka briivdienas nav jaaapmaksaa?Jeb ir jaapmaksaa 80% no vid. izpeplnas....
Atbildes (16)
Nu nekad nav bijis tā, ka jāmaksā vairāk kā pienākas! ja darbiniekam nav bijis jāstrādā, tad nav jāmaksā! Bet neviens neliedz apmaksāt kaut 100% apmērā pilnīgi visas kalendārās dienas.
Ne saak maakt saubas vai esmu pareizi apreekinaajusi, jo darbinieks protestee,ka mazaaka alga nekaa parasti, bet slimiibas lapa jau netiek 100% apmaksaata un liidz ar to,arii alga iznaak mazaaka.Tadtaa arii ir,ka sest.sveetd netiek apmaksaata.
Andaz, varbuut,Juus varat ieteikt kaa buutu pareizaak,ja darbinieks neierodas darba, vadiiba nosaka,ka taa kaa tas ir neattaisnots kaveejums darba diena netiks apmaksaata.Tieksastaadiits aktas par to,ka darbinieks taadaa un taada datumaa nav ieradies darbaa, kura tiek noraadiits,ka taadam darbiniekam jaasniedz paskaidrojums par neierashanos.
Darbinieks atsaakaas dot rakstiksu paskaidrojumu .Vadiiba ar riikojumu nosaka neapmaksaat sho darba dienu.
Vai veel kaadam dokumentam ir jaabuut?
Slimošanas laikā algu nemaksā, tas darbiniekam tā kā būtu jāsajēdz. Par slimošanas laiku izmaksā kompensāciju, kas nav algas apmērā (nez vai tas darbinieks to sajēgs

, iestāstīt to ir diezgan smags process), lai nerodas vēlme slimot un slimot... un tikai saņemt naudu.
Ja darbinieks atsakās rakstīt paskaidrojumu, lai neraksta. Jums ir jābūt komisijai (ar pietiekami neieinteresētām personām, lai pēc tam darbinieks nesaka, ka visi to speciāli sarakstījuši, jo viņu neieredz), kas šo fakatu konstatē un aktā ieraksta. Un darbinieks, la parakstās aktā, ka atsakās sniegt paskaidrojumu par neierašanos darbā.
Akts akta galā, bet tas jums pašiem vajadzīgs, ja gadījumā tiek iesaistīta VDI.
Pie tam, jāskatās, kas ir Darba līgumā un iekšējās kārtības noteikumos teikts par darbā ierašanos-neierašanos un tml.lietām.
Kā teica Mirttante - galvenais, lai papīri ir kārtībā!
Darbinieks gatavojas suudzeeties darba inspekcijaa, taapeec gribaas ,paarliecinaaties,ka viss ir kaartiibaa.Vaipietiek ,ka shis akts sastāv no komisijas ar 2 cilveekiem-valdes priekšsēdētāju un uzņēmuma
direktoru.Jovairaak iisti nav ko iesaistiit iznemot uzneemuma graamatvedi.
par "neierašanos" aprunāts Darba likumā, pie tam, ja ir neattaisnotas neierašanas, tad ar pantu var atlaist cilvēku, tikai vajag pamatoti noformēt dokumentus.
Darbinieks pats aizgaaja.
Vispirms ir jāskatās, kas teikts Darba līgumā un iekš.kārt.noteikumos! Varbūt tur vispār nekas nav teikts par neierašanos darbā! Varbūt darbinieks noteikumus nav parakstījis!
Tad tā ir uzņēmuma paša vaina!
IR nozīme tam, ko ieraksta DL un iekš.kārt. noteikumos! tas viss ir vajadzīgs pašiem un nevis, lai atrādītu pie pārbaudēm ķeksīša pēc.
un tad jāskatas Darba likumu un iekš.kartības noteikumus + kas ir rakstīts darba līgumā, kurš bija noslēgts ar darbinieku.
Ieksejas darba kaartibas noteikumi no darbinieku puses nav parakstiiti.Bet,ja darbinieks tiek pienemts darbaa uz pilnu slodzi, tas tachu nenoziime,ka taapec,ka nav parakstiti darba kaartibas noteikumi,ka var neierasties darba,ja taa ir darba diena.
Pieņemot darbā ir jāiziet zināma procedūra, kurā viens no punktiem - iepažistināt ar iekš.kārt.not., ugunsdr.not....utml., utjpr.
Kā es kā mazs ierindas cilvēciņš zinu, kad man jāierodas darbā un kad nav (darba grafiks jau arī Jums noteikti nasv iedots parakstīt mēnesim uz priekšu!), kā es varu zināt, kad man jāziņo par DNL, par iešanu atvaļinājumā.......???
Neesmu parakstījies par uzņēmumā iedibinātoo kārtību - paši esat vainīgi! Jebkura tiesa attaisnos manu loderēšanu un neiešanu darbā!
Nu skaidrs, sliktaakaa gadiijumaa uzneemums var reekinaaties ar to,ka liks apmaksaat neattaisnoti kaveeto 1 darba dienu.
Sakārtojiet iekšējo dokumentāciju.
man bērns aizgāja strādāt pa vasaru (bez piecām minūtēm 18 gadi) un atnesa uz mājām, lai vecāki paraksta iekšējās drošības..(vai kā nu tur saucās) noteikumus!!!, ne tikai meita vien! Bet arī lai vecāki zin, kas var atgadīties. Cita starpā pat pieminēts, ka viņa var aizķerties aiz vadiem un nožauties garšļaukus!
Un instruktāža izprasīts pat tas, vai viņa zin, kā pareizi kolēģim pasniegt šķēres!
Noteikumi ir izstradaati, bet neesmu devusi darbiniekiem parakstiit,mana vaina, diemzeel nezinaaaju,ka
jaaparaksta.Jomanaa pamatdarbaa,kas ir liels uzneemusm par ieksheejiem darba kaartiibas noteikumiem nav bijis jaapakastaas, bet tie ir pieejami elektroniski, taapec neiedomaajos,ka obligaati jaabut,parakstiitiem no darbinieku puses.
Tas nav jādara grāmatvedim!
Mīļie grāmatveži - nebāziet savas galvas tur, kur nevajag! Tāpēc uzņēmumā ir speciālists ar apliecību (grāmatvedim tādas nav!), kas par visu to atbild!
Ja uzneemus ir mazinshs,tad diemzeel nav atseviska cilveeka,kas ar to nodarbojaas:-(
Paldies,Andaz,par padomiem!
Tam nav nozīmes - liels vai mazs! Grāmatvedim ir pietikami darba! Lai šefs pats ar to nodarbijas! Nevajag ļauties!
Aizvērt
Īss pārkāpuma apraksts
Aizvērt
Rediģēšanas vēsture