Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).
Darbinieka nāve
Vai kāds nezinat, uz kura DL panta pamata pārtrauc darba attiecības sakarā ar darbinieka nāvi?
Pāršķirtīju visu DL - neatrodu.
Vecajā DLK bija, tagad visi likumi tik ļoti eiropeiski, ka neko nevar atrast.
Man divās firmās tagad šādi rīkojumi jāraksta.
Atbildes (15)
Nekāds DL pants rīkojuma pamatojumā nav jāformulē.
Tas ir viens no tiem gadījumiem, kad rīkojumu par darba attiecību izbeigšanu raksta uz trešo personu iesnieguma pamata.
Nu, nu, kur tad tas DL ir rakstīts? Kurā pantā?
Un kā es piespiedīšu to trešo personu to iesniegumu rakstīt?
Vacajā labajā DLK bija speciāls pants.
Ambera
Paldies! Tas bija tas, ko man vajadzēja.
Agrāk tas bija arī DLK.
Ja grib saņemt visu pienākošo ne tikai rakstīs, bet arī dokumentus piestādīs.
Ar to saņemšanu arī ir tā kā ir.
No darba devēja jau nekas nepienākas, izņemot neizmaksāto algu (aprēķinu) un kompensāciju, ja atvaļinājums palicis neizmantots. Pabalstu var piešķirt un var arī nepiešķirt. Likums neuzliek par pienākumu izmaksāt pabalstu.
19.06.2008 20:01
Ar to saņemšanu arī ir tā kā ir.
No darba devēja jau nekas nepienākas, izņemot neizmaksāto algu (aprēķinu) un kompensāciju, ja atvaļinājums palicis neizmantots. Pabalstu var piešķirt un var arī nepiešķirt.
---------
Par to arī tas rīkojums jāraksta.
Rīkojums man jāraksta par darba līguma pārtraukšanu nevis par algu un kompensāciju.
Algas mēs maksājam bez peciāliem rīkojumiem.
Tie ir maldi.
Lai tā būtu.
Es palikšu pie saviem maldiem. Gan jau Dievs mani kādreiz atkal izvedīs uz ceļa. Viss Dieva rokās.
Man arī tāds gadījums bija - vadība uzrakstīja rīkojumu par attiecību pārtraukšanu, sakarā ar darbinieka nāvi, un par atv.kompensācijas aprēķināšanu un izmaksāšanu. Bet pantu neatceros

muļķīgi, jo DL ir pants par darba devēja nāvi, bet darbinieks mirt nedrīkst! Viņam pirms tam jāuzraksta atlūgums:-x
Кроме ЗОТ трудовые отношения регламентируются еще Гражданским законом.
Там про смерть работника и написано.
Rīkojums -Par darbinieka izslēgšanu no firmas sarakstiem
Saskaņā ar Civillikuma 2195 pantu „Darba līgums izbeidzas pats no sevis ar darbinieka ,bet ne darba devēja nāvi” izslēgt....., personas kods ....., no firmas SIA „ХХХХХ”sarakstiem .
Pamatojums: Nāves apliecinājuma kopija.
Я так делала.
Nekādos "firmas sarakstos" man viņi (aizgājēji) nebija ieslēgti.
Bija ar viņiem noslēgti darba līgumi, tos tad arī pārtrauksim.
Anda
Tā ir - padomju laikos darbinieks varēja nomirt, tagad - jādzīvo mūžīgi vai pirms miršanas jāraksta atlūgums - Lūdzu atbrīvot mani no darba sakarā ar manu miršanu...
Toties darba devējam gan paredzēta nāve - nevarēja izturēt darbinieku teroru, ņēma un nomira...
Aizvērt
Īss pārkāpuma apraksts
Aizvērt
Rediģēšanas vēsture