Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).
Firmas īpašnieka personīgās naudas aizdošanas savai firmai uzskaite Uz tēmu sarakstu
Firmas īpašnieka personīgās naudas aizdošanas savai firmai uzskaite
Kā labāk kontēt firmas īpašnieka personīgos naudas līdzekļus,ja firmai nepieciešama nauda?
Līdz šim šo noformēju kā firmas īpašnieka aizdevumu firmai, bet eksistē arī tāds konts kā īpašnieku privātais ieguldījums firmā.
Pirmajā gadījumā īpašnieks parādīsies kā kreditors, otrajā palielināsies K.
No grāmatvedības viedokļa labāk izklausās privātais ieguldījums, bet varbūt no juridiskā aspekta ir kādas nianses?
Jūsu pieredze.
Atbildes (6)
Что повышает второй вариант?
Счет privātais ieguldījums предназначен для индивидуальных предприятий.
Es esmu izveidojusi kontu 5410 - aizneemumi no x personas.
Man liekas labakais variants- 5530.5540.5545-Paradi uzņem.līdzdalībn. .Citu uzn. un dalibn.paradi Vai Īstermiņa aizņem.
Man liekas labakais variants- 5530.5540.5545-Paradi uzņem.līdzdalībn. .Citu uzn. un dalibn.paradi Vai Īstermiņa aizņem.
Так это у вас Paradi uzņem.līdzdalībn. У каждого свой план счетов.
Man tomēr nepalika skaidrs, kādēļ īpašnieks nevarētu ieguldīt savus līdzekļus(konts 3220),tādejādi palielinot pašu kapitālu?
Tāpēc ka uzņēmējdarbības formai SIA pašu kapitāls veidojas no Pamatkapitāls - caur UR , pārcenošanas rezerve, citas rezerves, kas veidotas tiek NO PEĻŅAS. ( Komerclikums)
Bet citai uzņēmējdarbības formai kurām nav Pamatkapitāls var un vajag Pašu kapitālu veidot no īpašnieka paša ieguldījuma Pašu kapitālā no privāti iemaksātās naudas uzņ.darbībai.
Aizvērt
Īss pārkāpuma apraksts
Aizvērt
Rediģēšanas vēsture