По-русски
Piemēram: PVN deklarācija

Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).

Grāmatvedības uzskaites jautājumi. Lietvedība

zeme un telpas, kur nevar noteikt reāli izmantojamo daļu Uz tēmu sarakstu

zeme un telpas, kur nevar noteikt reāli izmantojamo daļu
Labs vakars!

Firmas īpašnieks grib iznomāt firmai zemi saimnieciskai darbībai. Bet tā nav sadalīta. Vai ir iespējams uztaisīt kādu līgumu, lai izdevumus varētu norakstīt SD. Taisījos jau veidot nomas līgumu, bet atjēdzos, ka nevaru uzrakstīt kas tad tieši tiek nomāts. Mēs tak paši nevaram zemes plānā iezīmēt, dzīvē nomērīt un uztaisīt līgumu!? Man liekas, ka šeit jābūt darīšanai ar Zemesgrāmatu!?

Īpašnieks saka- nodomu līgums, ar tekstu, ka domājamā daļa tiek nodota lietošanā izveidojot tur firmas struktūrvienību, un kad sadalīs, tad nomās un ar laiku arī pārdos. Bet vai šajā gadījumā varēs norakstīt uz saimniec.darb.?

Un vēl viens jautājums uz kuru atbildi meklēju jau labu laiciņu, bet... Juridiskā adrese dzīvoklī, kur nav iespējams izdalīt atsevišķu telpu ofisam. Firma neko tur neiegulda, vienīgi noslēgts līgums ar Lattelekom. Citu telpu firmai nav. Vai šajā gadījumā jābūt līgumam? Laikam tas sanāk patapinājuma līgums, bet ko tad mēs īsti patapinam?

Lūdzu palīdziet ar padomu!
Sandera
Sandera 08.06.2008 23:38
349 ziņojumi

Atbildes (7)

Если собираетесь в дальнейшем продать часть земли, то нужно разделение кадастров. Нужны сертифицированные землемеры. Об этом лучше всего узнать в Земельной книге. А сдать участок земли под хозяйственную деятельность можно (я так думаю) можно и на основании договора. Отмерить, огородить и сдать. Это чисто логические размышления, не подтвержденные никакими нормативными актами, имейте ввиду. А вот по поводу офиса...
Aleksja
Aleksja 09.06.2008 00:03
10004 ziņojumi
par nomu - mērnieki mēra arī nomas zemes plānus, neatdalot no kopējā zemes gabala. Tad šo dok. oficiāli var pievienot nomas līgumam. Par sadalīšanu - jāpainteresējas vai tāda iespēja vispār pastāv Jūsu teritorijai (teritorijas plānojums). mēdz gadīties, ka kādi iemesli neļauj to darīt.

zemesgrāmata man šķiet nesniedz informāciju par mērniekiem Ja kas varat "iemest aci" šeit

http://www.lmb.lv/pub/?id=13
Putnins_a
Putnins_a 09.06.2008 00:59
201 ziņojums
Paldies! Kā notiek zemes mērīšana, dalīšana esmu tikusi skaidrībā, bet paliek neskaidrs jautājums- vai ar nodomu līgumu lietošanā var nodot vēl nesadalītu zemi, izdevumus laižot saimniec.darbībā(piem.zāles pļāvējs).

Un ļoti gribētu zināt Jūsu viedokli par juridisko adresi dzīvoklī. Forumā palasoties rodas iespaids, ka tādu variantu vispār nav!
Sandera
Sandera 09.06.2008 11:37
349 ziņojumi
iespējams Jūs varat noslēgt nomas līgumu ar izpirkšanas tiesībām. Teorētiski jau varat arī paši "iemērīt" nomas zemi, aptuveni nosakot platību, tik nezinu ko VIDs varētu teikt par šādu platības noteikšanu. It sevišķi, ja tas attiecas uz SD izdevumiem.

par jur. adresi - man šķiet ka lielākā daļa SIA "dzīvo" dzīvokļos. Jābūt arī momas līgumam ar īpašnieku, lai būtu pamats firmas izdevumiem.
Putnins_a
Putnins_a 09.06.2008 12:49
201 ziņojums
Domāju , ka var noslēgt līgumu , norādot atsevišķi , cik m2 tiek iznomāti.Man vienai firmai ir tāds līgums par auto stāvvietu svešā teritorijā .
Irucitis
Irucitis 09.06.2008 14:14
707 ziņojumi
Putnins_a, tā jau arī reāli ir, ka lielākai daļai juridiskā ir dzīvoklī, bet forumā neatrodu nevienu variantu ko darīt, ja reāli izdalīt nav iespējams- vienas istabas stūrī blakus bērnu gultām stāv firmas pamatlīdzekļi- dators, printeris, krēsls un Lattelekom uz firmas vārda!

Zemi mēs teorētiski varam paši iemērīt, bet mani uztrauc tieši tas- ko varētu teikt VID. Lai tagad paņemtu mērnieku un... paiešot 2-3 mēneši, bet mēs gribam sākt rušināties pa zemīti- nopļaut zālīti!
Sandera
Sandera 09.06.2008 17:41
349 ziņojumi
Irucitis, nez vai tas nebūs nedaudz cits variants, jo tur zemes īpašnieks ar pleķīšu iznomāšanu pelna naudiņu un firma tur tikai novieto savu auto, bet šeit firma grib uzsākt savas naudiņas ieguldīšanu tajā pleķītī!

Varbūt vēl kāda "gudrā galva" var pievienoties ar komentāru!?
Sandera
Sandera 09.06.2008 17:46
349 ziņojumi

Paldies pateica

Nosūtīt ziņojumu Pievienot Kontaktiem

Vietnes izmantošanas laiks bez autorizācijas ir beidzies!

Lai varētu turpināt izmantot vietni, jums ir jāautorizējas vai jāreģistrējas.

Pēc 10 sekundēm jūs automātiski novirzīs uz reģistrācijas lapu.