По-русски
Piemēram: PVN deklarācija

Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).

Grāmatvedības uzskaites jautājumi. Lietvedība

jauna a/m no ES Uz tēmu sarakstu

jauna a/m no ES
Labvakar!

Pirmo reizi saskāros ar jaunas smagās a/m iegādi. Varbūt kāds var palīdzēt ar padomiņu.

No Vācijas apliekamās personas iegādājamies jaunu automašīnu (prece), rēķinā norādīta neto summa, par PVN 0% nekas nav minēts (ir tikai -steuerfrei). Ja pareizi saprotu, tad tā a/m ar PVN 0% neapliekas. Tālāk pārdodam šo a/m Latvijā ar PVN 18%. Kā šo a/m iegādi uzrādīt PVN deklarācijā, jo pēc PVN likuma 34. p.1.p. saprotu, ka ir tikai budžetā maksājamais nodoklis, bet priekšnodokli neaprēķina,(ir tikai 50 un 55 rindiņa)??? un tad jau PVN jāmaksā 2x ??? Varbūt es ne tā saprotu?

Jau iepriekš paldies!!!
Sanciks
Sanciks 04.06.2008 23:49
16 ziņojumi

Atbildes (3)

tad tā a/m ar PVN 0% neapliekas

Это почему? Наверняка ваш поставщик - ПВН-плательщик. Проверьте его код налогоплательщика и если все в порядке, крутите реверс.
Albina
Albina 05.06.2008 09:43
64891 ziņojums
Альбиш, а на новую машину без разницы, плательщик он или нет, покупателю реверс будет всё равно.
Tt7
Tt7 05.06.2008 10:50
37863 ziņojumi
А, на новую точно.
Albina
Albina 05.06.2008 11:27
64891 ziņojums

Paldies pateica

Nosūtīt ziņojumu Pievienot Kontaktiem

Vietnes izmantošanas laiks bez autorizācijas ir beidzies!

Lai varētu turpināt izmantot vietni, jums ir jāautorizējas vai jāreģistrējas.

Pēc 10 sekundēm jūs automātiski novirzīs uz reģistrācijas lapu.