Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).
PL nolietojums
Labdien.
Esmu pārņēmusi vienu firmu un nolēmu sakārtot PL,bet apjuku. Iepriekšējā grāmatvede PL kartiņas nav rakstījusi un PL nolietojumu rēķinājusi piem.
PL iegādes vērtība 250 Ls (3.kat.) reizinājusi ar 35% (kalpošanas laiks 5 gadi)Ls 87,50 un tas ir gada nolietojums.
Bet es ņemu 250 Ls /60 un sanāk viena mēneša nolietojums 4,17 Ls(un kartiņa sarakstu katru mēnesi)gadā sanāk 50.04 Ls nolietojums.
Esmu mazliet apjukusi kurš tad variants ir pareizākais?
Ja var kāds palīdzēt gaidu atbildīti.
Paldies jau iepriekš.
Atbildes (10)
Es domāju, ka 4,17 Ls vai 50,04 Ls gadā, tas būtu pareizs. Jo 250Ls - 3,kat. 35% priekš nodokļiem, bet kalpošanas laiku nosaka uzņēmuma vadītājs, Jūsu gadījumā,tas ir 5 gadi vai 50,04Ls, bet izkatās, ka 87,50 ls ir domāts priekš nodokļiem. 250 Ls*35%=87,50 ls. un*2=175,Ls
Saprotu, ka uzņēmums 3.kat PL lietošans laiku ir noteicis 3 gadus, kas nav nekas ārkārtējs.
Piemēram, datoru pēc 3 gadiem patiešām var mest ārā.
Nekā savāda tur nav.
Kas attiecas uz PL kartiņām - varbūt tās ir datorā, atliek vien pameklēt.
Āpāc:-O...datoru pēc 3 gadiem patiešām var mest ārā?
Амбер, и не только датор, а и любую другую комп.технику
Manējais kalpo no 2002.gada Ko man tagad darīt?:-(
Застрелиться
Vispirms izmest datoru, pēc tam nošauties.
Ja vispirms nošausies, kas pēc tam izmetīs datoru?
Bet ja vispirms datoru izmest, tad šauties nevajadzēs - žaba nodušīs:-S
Dačukam - abi varianti pareizi. Arī finansēm var rēķināt pēc ģeometriskās metodes, tā īstenībā ir pat pareizāk. izlasiet uzņēmuma metodikā kā tiek rēķināts nolietojums!
Aizvērt
Īss pārkāpuma apraksts
Aizvērt
Rediģēšanas vēsture