По-русски
Piemēram: PVN deklarācija

Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).

Grāmatvedības uzskaites jautājumi. Lietvedība

Overdrafta % Uz tēmu sarakstu

Overdrafta %
Labdien! Vai kāds nevarētu man mazliet izpalīdzēt ar padomu? Firmai ir overdrafts bankā. Es izmantoto summu kontēju D Banka K Overdrafts. Ja kontā parādās nauda un banka ar to sedz daļu overdrafta kontējums ir D overdrafts K banka (ceru ka tas ir pareizi:-/ ) Bet nu banka ņem procentus par overdraftu un tie palielina paša overdrafta summu Kā man grāmatot tos ? Literatūrā atradu ka kontējums ir D procenti K banka, bet šis kontējums neatspoguļo to ka procenti arī palielina overdraftu Varbūt vajag vēl papildus kontējumu D banka K overdrafts par % summu. Ceru ka sapratāt manu jautājumu un spēsit man palīdzēt;-) Jau iepriekš paldies!:-)
Ilzevr
Ilzevr 16.04.2008 10:06
149 ziņojumi

Atbildes (7)

Nesaprotu,kā % var palielināt overdraftu?? Piešķir parasti konkrētu summu!! % ņem par overdrafta izmantošanu.
Vitasole
Vitasole 16.04.2008 10:09
nav ziņojumu
Tur jau tā lieta, ka es ar kaut ko tādu saskaros pirmo reiz un varbūt kaut ko pareizi nesaprotu Vienkārši kontā rādās atlikums uz beigām ar mīnus zīmi un noņēmot % šis mīnuss tikai palielinās. Es kā ieņēmumus bankā liku tikai to daļu overdrafta ko reāli izmantojām tā sacīt gala rezultāts pa nullēm
Ilzevr
Ilzevr 16.04.2008 10:15
149 ziņojumi
Taspats kas ar kredītu! Ir pamatsumma un ir %. Visas summas kuras banka noņem no konta ,grāmato D samaksātie % K konts.
Vitasole
Vitasole 16.04.2008 10:36
nav ziņojumu
Bet ja kontā pašu naudas nav - nav jau reāli no kā noņēmt, atkal nākas ņemt no overdrafta
Ilzevr
Ilzevr 16.04.2008 10:40
149 ziņojumi
Nākas gan
Vitasole
Vitasole 16.04.2008 10:44
nav ziņojumu
Ну так и будут 2 проводки

Д банк - К овердрафт

Д проценты - К банк
Albina
Albina 16.04.2008 10:52
64891 ziņojums
Paldies, Albina ! Tad jau sanāk ka esmu sapratusi pareizi. Vitasole, mums te ir sanākusi maza nesaprašanās - ar tekstu palielinās overdrafts bija domāts izmantotā overdrafta daļa
Ilzevr
Ilzevr 16.04.2008 11:04
149 ziņojumi

Paldies pateica

Nosūtīt ziņojumu Pievienot Kontaktiem

Vietnes izmantošanas laiks bez autorizācijas ir beidzies!

Lai varētu turpināt izmantot vietni, jums ir jāautorizējas vai jāreģistrējas.

Pēc 10 sekundēm jūs automātiski novirzīs uz reģistrācijas lapu.