Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).
Uzkrājošā apdrošināšana un VSAOI Uz tēmu sarakstu
Uzkrājošā apdrošināšana un VSAOI
Mīļie gudrie grāmatveži, palīdziet ar savu viedokli!
Esmu iz;lasījusi visu IIN metodiku, jo man jkolēģe nav pārliecināta par manu darbību pareizību.
Situācija. darbinieks apdrošina savu dzīvību uz 5 gadiem ar līdzekļu uzkrāšanu.Uzraksta iesniegumu, lai es mēnesī pārskaitu apdr.komp.prēmiju Ls 50.00 Es atrodu pantu, punktu MK 793 81.p.atrodupantu un punktu, ka drīkstu neaplikt šo summu ar IIN un metodikā, ka arī VSAOI varu nepiemērot.'Vai tā ir? Domāju, ka ierobežojums ir tikai 10% no bruto, bet kolēģe saka, ka jāskatās uz ls 300, man gan škiet, ka tas attiecas uz bez līdzekļu uzkrāšanas apodroš? Palīdziet. Atbilde vajadzīga rīt no rīta. Pats galvenais ,kā ir ar VSAOI?
Atbildes (2)
Uzkrājošai apdrošināšanai ierobežojumi ir - VSAOI - 10% no bruti ddarba samaksas
, bet IIN - 20%.
Tas jasaprot tā, ka šie nodokļi ieturami pie pārsniegšanas.
Jums tik tiešām ir tiesības pirms piemērot nodokļus, samazināt darba samaksu par summu, kas nav lielāka par 20% no DS konkrētajā mēnesī. Pie kam vispirms pārbaudiet, vai nav jāetur VSAOI no pārsnieguma summas, ja tāda izveidojas.
Pēc tam ieturēsiet nodokļus un pārskaitīsiet arī apdr.prēmiju.
Sājā gadījumā paziņojumā par algas nodokli (par gadu) šo summu nav jāuzrāda 1.r. (bet tikai 9.r.)
Sirsnīgs paldies Jums Maija! Man tiešām bija ļoti nepieciešama šī atbilde, jo, atzīšos, lasot IIN metodiku jau sāku šaubīties par savas rīcības pareizību.
Paldies! paldies!!!!!
Aizvērt
Īss pārkāpuma apraksts
Aizvērt
Rediģēšanas vēsture