Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).
reģistrēšanās PVN reģistrā ???
Reliģiskai organizācijai bija darījumi ar ES dalībvalsti Poliju. Šo darījumu kopsumma pārsniedz 7000 Ls. VID pieprasa lai reģistrētos PVN reģistrā. Vai tiešām reliģiskām organizācijām jāreģistrējas kā PVN maksātājiem, ja tā neveic nekādu saimniecisko darbību? Polijā tika iegādāti materiāli baznīcas uzturēšanai. Un ja piereģistrēsies, tad sanāk, ka katru mēnesi jānodot atskaite,kurā uzrāda tikai neatskaitāmo priekšnodokli, vai ne?
Esmu mazliet nesaprašanā, kur šeit ir kaut kāda jēga?
Atbildes (7)
Vai tad jums ir jau savākti tie 10000 kad ir obligāti jāreģistrējas, jeb tas ir jau atcelts, ko tad tas VID trako?
Ja Jus varesiet pamatot faktu, ka Jus neveicat saimniecisko darbibu, tad Jums nav jaregistrejas ka PVN maksatajs (26.p.1.d. un 1.p.6.p.)- es ta saprotu
Par 10000 nav atcelts, bet nav arī atcelts ka jāreģistrējas PVN maksātājos ja iegāde no ES sasniedz 7000.
Bet vai var kāds iedomāties baznīcu kā PVN maksātāju??
Ну так и докажите, что вы не ведёте хоздеятельность, не докажите - будете регистрироваться ПВН плательщиками, согласно 26 статьи закона о ПВН.
26.pants Reģistrācija Valsts ieņēmumu dienesta ar pievienotās vērtības nodokli apliekamo personu reģistrā
(1) Ja neapliekamās juridiskās personas vai neapliekamās fiziskās personas, kas veic saimniecisko darbību, preču iegādes Eiropas Savienības teritorijā vērtība bez nodokļa kārtējā kalendāra gadā sasniedz vai pārsniedz 7000 latu, tad attiecīgajai personai 30 dienu laikā pēc šīs summas sasniegšanas vai pārsniegšanas jāreģistrējas Valsts ieņēmumu dienesta ar pievienotās vērtības nodokli apliekamo personu reģistrā. Pēc reģistrācijas Valsts ieņēmumu dienesta ar pievienotās vērtības nodokli apliekamo personu reģistrā šī persona var no tā brīvprātīgi izstāties ne agrāk kā pēc diviem gadiem no reģistrācijas dienas.
Palīdziet, lūdzu, ar padomu. Tagad VID skaidro, ka atruna pantā par saimniecikso darbību ir attiecināma tikai uz fiziku personu.
Очень интересный скайдроюмс, если в самом начале предложения упоминаются и юридические лица. А что бы не было больше противоречий у вас с ВИДом, задайте вопрос VID GNP, опишите свою ситуацию, для каких целей вы приобретаете что-то, объясните, что ваша организация не ведёт хоздеятельность, у неё другие функции.
Aizvērt
Īss pārkāpuma apraksts
Aizvērt
Rediģēšanas vēsture