Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).
Pašnodarbinātas personas izdevumu uzskaite Uz tēmu sarakstu
Pašnodarbinātas personas izdevumu uzskaite
Lūdzu Jūsu palīdzibu jautājumā par attaisnoto izd. uzskaiti pašnodarbinātai personai. IIN likumā teikts, ka izdevumos par auto ietver proporcionāli saimn. darbības vajadzībām nobraukto km skaitam, pamatojoties uz detalizēti izstrādātiem maršrutiem, bet ne vairāk kā par 70 procentiem. Ja maksātājam nav atbilstoši noformētu attaisnojuma dokumentu, izdevumos ietver ne vairāk par 50 procentiem no faktiskajām izmaksām.
Kā tas praktiski ir jāatspoģuļo ienāk./izd. žurnālā?
Vai lai varētu norakstīt 70% ir jāsastāda ceļa zīmes par par visu nobraukto un tad no šīs summas var uz izd. attiecināt 70%. Vai arī ceļa zīmes jāraksta par šiem 70%? Kā arī vai ir jāveic atsevišķa uzskaite šiem izdevumiem, kuri tiek norakstīti proporcionāli, lai sastādot gada deklarāciju varētu aprēķināt šos 70%? Varbūt kāds var padalīties, no pieredzes kā veikt šo uzskaiti?
Jau iepriekš liels paldies par palīdzību!:-)
Atbildes (9)
Par to šeit bija viena
runa.Essaprotu to tā ka ceļazīmes jātaisa par visu summu un gada beigās jāprecizē izdevumi 70%.
70% не от всех затрат ,а износ пропорционально километражу,но не более 70%
likuma 11.panta,6.daļa
Jā to likuma pantu es zinu, bet uzskaiti īsti neizprotu:-(
Ceļa zīmes tak ir jāraksta tikai par tiem km kas attiecas uz saimn.darb tad jau sanāk gada beigās rēķina 70% no visām ceļa zīmēm. Vai es pareizi esmu sapratusi?
Bet ja vieglais automobiļis ir aprīkots ar speciālo aprīkojumu, tad - 100% (+ ceļazīmes un čeki) ?
Vieglais auto nav aprīkots ar spec.aprīkojumu..
Paldies! Tad par tiem 70% norakstīšanu būtu skaidrs - raksta ceļa zīmes un gada beigās 70% liek uz izdevumiem.
Bet kā ir tad ja neraksta ceļa zīmes, tad cik saprotu no likuma var attiecināt uz izdevumiem 50%, bet kā tad ir jāveic uzskaite?
Visu tāpat tikai neraksta ceļazīmes. No visiem degvielas čekiem ierakstīties ieņ. - izdevumu žurnālā uz saimn.d. izdevumiem gada beigās liek 50%.Tā saprotu.
А почему только в конце года можно включать в разходы? А за месяц нельзя?
Domāju ka var arī mēnesī. ņemu vienu degv. čeku un 50% lieku uz saimn. izdevumiem , 50% uz ar saimn.d. nesaistītiem.
Liels paldies par atbildēm!!!
Nu man tā izdevumu uzskaite ir kļuvusi skaidrāka!:-)
Aizvērt
Īss pārkāpuma apraksts
Aizvērt
Rediģēšanas vēsture