По-русски
Piemēram: PVN deklarācija

Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).

Grāmatvedības uzskaites jautājumi. Lietvedība

Zemnieku saimniecība Uz tēmu sarakstu

Zemnieku saimniecība
Labdien!

Varbūt kāds var padalīties informācijā par pienu par 12% kompensāciju, platību maksājumiem, par piena kvotām, u.c. lietām, kas raksturīgas z/s?!

Pilnīgs jaunums man.:'(
Marikasp
Marikasp 11.02.2008 15:46
264 ziņojumi

Atbildes (6)

Ja gribat saņemt 12%,VIDĀ jāizņem izziņa uz konkrētu piena pircēju,ka Jums ir tiesības šo kompensāciju saņemt.Platību maksājumu saņemšanai jau vairākus gadus atpakaļ katrai reģistrētai z/s LADĀ izdeva satelīta uzņemtus uzņēmumus ar nogabalu kartēm.Tad arī sākās pieteikšanās uz platību maksājumiem,bija pārbaudes, jo vienā nogabalā var atrasties vairāku saimnieku zemes,un ja kāds uzrāda vairāk un tiek pārsniegta dabā esošā platība,sākās precizēšanas.Pašlaik ir jāaizpilda pieteikmi un ja nav kļūdu,maksājumus izmaksā laicīgi.Piena kvotas gan ir saimnieku kompetence,tur grāmatvedim nevajadzētu darboties.Cikes zinu ir izveidots kvotu reģistrs,ir uzskaites žurnāls.Kad kvotas ieviesa ,katram bija kaut kāds noteikts daudzums,pēc tam saimnieki pirka un pārdeva kvotas.Vēl zemniekiem ir akcīzes nodokļa atmaksa,dīzeļdegvielu var pirkt tikai uz pārskaitījuma.Par kautajiem lopiem maksā ES subsīdijas,par kvotām arī,par laukaugu platībām,vēl ir dažas iespējas pēc projektiem tikt pie ES un valsts atbalsta.Visušeit nevar aprakstīt,vajag aprunāties ar kādu zemnieku.Zemniekiemir labas iespējas , tikai pašiem jāmāk rakt....
Vijasmuidrina
Vijasmuidrina 11.02.2008 20:14
138 ziņojumi
Es jau par grāmatvedības uzskaiti tieši šajās lietās vēlējos uzzzināt:-D

Gribēju zināt, kā kontēt , ja pirktas piena kvotas un saņemti platību maksājumi. Esmu uzņēmusies palīdzēt vests grāmatvedību zemniekam, bet dažas lietas nav saprotamas.
Marikasp
Marikasp 11.02.2008 20:36
264 ziņojumi
Piena kvotu pirkšanas izdevumus jāgrāmato uz saimnieciskajiem izdevumiem.Manā skatījumā viņas nav vērstpapīri,ne arī ilgtermiņa ieguldījumi,jo viņu darbības laiks ir no viena gada aprīļa līdz otra gada aprīlim.Ja nemaldos.Platību maksājumi ir subsīdijas un atspoguļojas 81..kontā.12% kompensācija ir ieņēmumi no l/s.Akcīzes nodoklis pakļauts UIN un ir VSAOI objekts.
Vijasmuidrina
Vijasmuidrina 11.02.2008 22:14
138 ziņojumi
Paldies, Vijasmuidriņa, vai drīkstu ar jautājumiem uz e- pastu Jums rakstīt?
Marikasp
Marikasp 12.02.2008 12:33
264 ziņojumi
Jā, lūdzu,ja varēšu, palidzēšu, jo zemnieki man ir tas mīļakais "lauciņš".:-)
Vijasmuidrina
Vijasmuidrina 12.02.2008 13:11
138 ziņojumi
Paldies!

Tā jau pēc atbildēm izskatās. Nu tad atļaušos uzrakstīt kādu jautājumu, kad radīsies uz norādīto e- pastu
Marikasp
Marikasp 12.02.2008 15:31
264 ziņojumi

Paldies pateica

Nosūtīt ziņojumu Pievienot Kontaktiem

Vietnes izmantošanas laiks bez autorizācijas ir beidzies!

Lai varētu turpināt izmantot vietni, jums ir jāautorizējas vai jāreģistrējas.

Pēc 10 sekundēm jūs automātiski novirzīs uz reģistrācijas lapu.