По-русски
Piemēram: PVN deklarācija

Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).

Grāmatvedības uzskaites jautājumi. Lietvedība

komandējums - Mu-maijai Uz tēmu sarakstu

komandējums - Mu-maijai
Situācija: firmas mežstrādnieku brigāde sniedz pakalpojumus citai firmai ārpus sava rajona visa gada garumā. Katru mēnesi par attiecīgajām darba dienām darbinieki saņem dienas naudu. Bet par naktsmītni nekādu attaisnojuma dokumentu nav, jo apmešanās vietas bieži mainās, parasti tās ir lauku mājas blakus cirsmai. Par to maksājam ar firmas naudu,izdevumos to neuzrādu, jo baidos, ka VID var neatzīt izdevumus, par cik tas notiek regulāri visu gadu un attaisn dokumentu nav. Tomēr gribētos maksāt ne "netīro naudu", bet uzrādīt grāmatvedībā. Ko iesakāt? Vai citiem grāmatvežiem ir līdzīga pieredze, kā rīkojaties?
Sarmux
Sarmux 04.02.2008 21:35
440 ziņojumi

Atbildes (14)

Ja nekļūdos, tad 219. noteikumi ļāva maksāt pusi no dienas naudas, ja komandētājs nevar uzrādīt naktsmītnes apliecinošos dokumentus.

Maksājiet viņiem, varbūt pietiks.

Tomēr vai tik šāds darbs nav uzskatāms par darba braucienu (pēc definīcijas). Pārbaudiet pēc MK noteikumu teksta...
Mu-maija
Mu-maija 04.02.2008 21:42
15960 ziņojumi
Hmmm... varbūt patiešām, jo pirmdienās firmas transports viņus aizved, arī katru dienu izvadā uz cirsmām un piektdienās atved atpakaļ...

Jā es zinu par tiem 50%, bet vnk BAIDOS, jo tas notiek katru mēnesi un bez att dokumenta...
Sarmux
Sarmux 04.02.2008 21:48
440 ziņojumi
un ko no lauku vecīšiem tu prasīsi, tā jau baiodās ar meža večiem sasaistīties!!!!
Sarmux
Sarmux 04.02.2008 21:48
440 ziņojumi
3. Par darba braucienu šo noteikumu izpratnē uzskatāms darbinieka darbs vai dienests, ja tas saskaņā ar noslēgto darba līgumu un atbilstoši nozares ministrijas apstiprinātajam profesiju (amatu) uzskaitījumam ir saistīts ar izbraukumiem un pārvietošanos vai ja darbs norisinās ceļā Latvijas Republikā vai ārvalstīs.
Sarmux
Sarmux 04.02.2008 21:58
440 ziņojumi
Čto-to man liekas, ka tas ir vecais teksts no 219.noteikumiem...

atbilstoši nozares ministrijas apstiprinātajam profesiju (amatu) uzskaitījumam - man liekas, ka tas ir izslēgts jau labu laiku (nav, kur paskatīties)
Mu-maija
Mu-maija 04.02.2008 22:06
15960 ziņojumi
Fragments no VID sniegtās atbildes par komadējumiem:

Ja darbinieks nav iesniedzis dokumentus, kas apliecina viesnīcas (naktsmītnes) izmantošanu, institūcijas vadītājs ir tiesīgs atļaut izmaksāt darbiniekam summu, kas nepārsniedz dienas naudas (kompensācijas par papildu

izdevumiem) normu (noteikumu 23.punkts).

Jūsu gadījumā (tas bija adresēts tieši man) ir jāizvērtē vai tas ir komandējums vai darba brauciens. Ja darbinieks ar institūcijas vadītāja rakstisku rīkojumu

apstiprinājis darbinieka braucienu uz vienu mēnesi uz Rīgu, šādu braucienu var uzskatīt par komandējumu un atlīdzināt citus ar braucienu saistītus izdevumus, neuzskatot šīs izmaksas par darbinieka apliekamo ienākumu.
Elita33
Elita33 04.02.2008 22:07
513 ziņojumi
Nu re, gadījums līdzīgs Jūsējam.

Tomēr VIDā ļoti nemīl, kad izmanto svešas vēstules...

Tādēļ (mīļā miera labā) uzrakstiet vēstulīti savam VIDam (konsultanti@xxxx.vid.gov.lv) un saņemsiet personīgo atbildi. Atbild diezgan ātri.

xxxx vietā - Jūsu VID pirmie četri burti .
Mu-maija
Mu-maija 04.02.2008 22:26
15960 ziņojumi
Elita33 !!! nu katru mēnesi jau man ir vadītāja rakstisks rīkojums, bet tas notiek katru mēnesi un visu gadu.... jo līgums firmai noslēgts uz visu gadu un sanāk, ka ši brigāde strādā visu laiku Latvijas otrā pusē.... lūk no tā arī es baidos... laikam man arī jāuzraksta VID vēstule... kur jūs adresējāt - savam VID?
Sarmux
Sarmux 04.02.2008 22:27
440 ziņojumi

Paldies Mu-maija un visi!

Laikam uzrakstīšu VID!!!
Sarmux
Sarmux 04.02.2008 22:28
440 ziņojumi
У меня тоже были вопросы по командировкам- ВИД ответил быстро и четко! Но у каждого свои нюансы- лучше самим написать!
Tatajna
Tatajna 04.02.2008 22:32
4215 ziņojumi
Jums nav par ko uztraukties!

Padomdevēji "dzīvo" atsevišķi no pārbaudītājiem! Savukārt pēdējie - plāno savus gājienus pusgadu iepriekš.
Mu-maija
Mu-maija 04.02.2008 22:36
15960 ziņojumi
Jau nosūtīju, tad jau redzēs......
Sarmux
Sarmux 04.02.2008 23:55
440 ziņojumi
И нам, пожалуйста, расскажите, что Вам ответят.
Irena22
Irena22 05.02.2008 01:25
42998 ziņojumi
sarunāts.........
Sarmux
Sarmux 05.02.2008 10:57
440 ziņojumi

Paldies pateica

Nosūtīt ziņojumu Pievienot Kontaktiem

Vietnes izmantošanas laiks bez autorizācijas ir beidzies!

Lai varētu turpināt izmantot vietni, jums ir jāautorizējas vai jāreģistrējas.

Pēc 10 sekundēm jūs automātiski novirzīs uz reģistrācijas lapu.