По-русски
Piemēram: PVN deklarācija

Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).

Grāmatvedības uzskaites jautājumi. Lietvedība

veikala iekārtošanas izdevumu kompensācija Uz tēmu sarakstu

veikala iekārtošanas izdevumu kompensācija
Palīdziet tik skaidrībā, lūdzu!!!

Noslēgts līgums, ka firma iekārto veikalu (savu) un prechu piegādātājs sedz daļu no iekārtošanas izmaksām (nu, sakarā ar to, ka firmā pārstāv LV viņa zīmolu utt). Veikals gatavs, prece saņemta un Creditnote par kompensējamo izdevumu daļu arī saņemts. Ar to tika samazināts firmas parāds pret prechu piegādātāju.

Es domāju viņu iegrāmatot :

D 5312 (parādi piegādātājiem) / K 7. gr iekārtošanas izdevumi.

Vai tas būtu korekti? Bail iebraukt auzās, jo summas nav mazas.

Un PVN deklarāciju šis darījums, ja pareizi saprotu neskar? Tk kompensācijas nav PVN objekts.
Ince
Ince 31.01.2008 22:11
425 ziņojumi

Atbildes (4)

Runjājot pašam ar sevi , laikam tomēr tas jāgrāmato uz saņemtajām atlaidēm.

Kā šajā gadījumā ar PVN atskaiti? Vai reversais PVN jārēķina, jāgrāmato un atskaitē jāparāda?
Ince
Ince 31.01.2008 23:26
425 ziņojumi
Metod. materiāli par atlaidēm

http://www.vid.gov.lv/default.aspx?tabid=8&id=177&hl=1&oid=9345&otype=17
Vai piegādātājs ir no ES? Tikai tad ir revers bet par to atkal var palasīt MK noteikumos par PVN deklarācijas aizpildīšanu.
Ilma
Ilma 01.02.2008 12:53
30495 ziņojumi
kredītrēķins izrakstīts septembrī, tas sedz jūlijā izrakstītos rēķinus un vēl pāri paliek summa, kas samazina oktobrī izrakstītos rēķinus (nevis oktobra rēķinā ierakstīta atlaide, bet jāpiemēro šis kredītrēķins).

kā tad man - tagad oktobra deklarācijā pareizi jārīkojas? gribētos pieņemt, ka viss noticis oktobra ietvaros deklarācijā atsoguļo atlikušo saņēmtā rēķina summu un viņa PVN reversu (preces no ES).
Ince
Ince 02.02.2008 18:42
425 ziņojumi
vēlreiz uzdošu savu jautājumu:

sept. saņēmta prece no ES 1000 + 118 reverss;

okt. izraksta kredītrēķinu par 2000 + 236 PVN šim rēķinam un preces okt. nav saņemtas. deklarācijā par 10 koriģēju ar "-" zīmi 50; 55 un 64 ailes par summu, kas bija deklarāciā par 09 (1000 + 118 reverss) un ielieku kredītrēķinu PVN deklarācijas 1. pielikumā. Bet vai visa kredītrēķins summa jāliek?

Tā visa rezultātā saglabājas vēl kredītrēķina summa, kas dzēsīs daļu no nakamajiem, nov. saņemtjiem rēķiniem. (Un nevis piegādātājs ierakstīs rēķinā "atlaide 00.00".)

Tātad PVN deklarācijā 50,55 un 64 ailēs ierakstu ciparu, kas veidojas kā starpība no: saņemtie rēķini mīnus kredītrēķins.

Tad sanāk, ka deklarācijas 2. ielikuma parādu visus saņemtos rēķinus un 1. pielikumā atal parādu saņemto kredītrēķinu.
Ince
Ince 02.02.2008 19:15
425 ziņojumi

Paldies pateica

Nosūtīt ziņojumu Pievienot Kontaktiem

Vietnes izmantošanas laiks bez autorizācijas ir beidzies!

Lai varētu turpināt izmantot vietni, jums ir jāautorizējas vai jāreģistrējas.

Pēc 10 sekundēm jūs automātiski novirzīs uz reģistrācijas lapu.