По-русски
Piemēram: PVN deklarācija

Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).

Grāmatvedības uzskaites jautājumi. Lietvedība

Prece pārdošanai? Uz tēmu sarakstu

Prece pārdošanai?
Decembrī firma nopirka zemi un ēku ar nodomu tālākai pārdošanai (kā preci), es taču varu to grāmatot uz 7 grupu (period.uzskaite) tāpat kā pārējo preci, kas ienāk un veicot inventūru grāmtaošu D 213 K 7 190 Vai es pareizi domāju?
Storno
Storno 28.01.2008 14:43
1392 ziņojumi

Atbildes (7)

не стоит,

это вложения в собственность
Gloria
Gloria 28.01.2008 14:46
478 ziņojumi
īsti nesapratu, vai tad nedrīkst likt uz precēm, kakije vlozenije, ja to pārdos tūlīt tālāk?
Storno
Storno 28.01.2008 14:53
1392 ziņojumi
По-моему,это можно считать долгосрочными вложениями,удерживаемыми для продажи.Определения есть в Законе о ГО.
Giza
Giza 28.01.2008 15:15
6532 ziņojumi
Ну ставьте на 7120, а потом возвращайте на баланс, если так хочется.

Но это все равно не освобождает от необходимости вести поштучный учет вашей недвижимости и ее, в отличие от пачки памперсов, потом под шумок не спишешь в общей куче.
Maija
Maija 28.01.2008 15:24
28223 ziņojumi
ieguldijumi īpašumi, ja ilgi gadu, ja ne- tad var ka preces, es arī to reidzēju
Gloria
Gloria 28.01.2008 15:26
478 ziņojumi
7 grupa tā nebūs.Kontu plānā tāda prece ir ilgtermiņa ieguldījumi, kuri turēti pārdošanai.Krājumos tie nonāk tad-tiek pārgrāmatoti, ja ir zināms, ka kuru katru brīdi tiks pārdoti
Actrida
Actrida 28.01.2008 15:49
98 ziņojumi
tad varbūt tiešām var darīt kā teica Maija, vai tas nebūs pretrunā ar "Likumu par gada pārskatiem" Mani samulsināja šī te rindkopa===== Ieguldījuma īpašumi ir zemes gabali, ēkas, būves vai šo objektu daļas, ko sabiedrība tur lai iegūtu nomas (īres) maksu vai sagaidītu cenas celšanos (vērtības pieaugumu), nevis lai izmantotu preču ražošanai, pakalpojumu sniegšanai, administratīvā nolūkā vai pārdotu parastā saimnieciskās darbības gaitā====.
Storno
Storno 29.01.2008 09:40
1392 ziņojumi

Paldies pateica

Nosūtīt ziņojumu Pievienot Kontaktiem

Vietnes izmantošanas laiks bez autorizācijas ir beidzies!

Lai varētu turpināt izmantot vietni, jums ir jāautorizējas vai jāreģistrējas.

Pēc 10 sekundēm jūs automātiski novirzīs uz reģistrācijas lapu.