По-русски
Piemēram: PVN deklarācija

Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).

Grāmatvedības uzskaites jautājumi. Lietvedība

kredītrēķins un pavadzīme Uz tēmu sarakstu

kredītrēķins un pavadzīme
Tika ņemta finanšu līzingā automašīna no Unicredit līzinga. Tā sanāca, ka to mašīnu sadauzīja, vainīgs tas, kas iebrauca mašīna. Uzņēmums sarunāja ar līzinga kompāniju, ka automašīnu atgriež un līzings tālāk pārdot citam uzņēmumam (tur kaut kāda starp uzņēmumiem noruna).

Tagad Unicreditlīzings atsūta kredītrēķinu par atlikušo vērtību ar mīnusies un no uzņēmuma prasa pavadzīmi. Iznāk, ka jāgrāmato man ir vai nu kredīrēķins vai pavadzīme (sava), citādi taču man dubultā sanāks noņemt vienu un to pašu mašīnu un dubultā samazināt kredītsaistības. Vai tomēr pavadzīmi grāmatot kā ieņēmumus, bet kredītrēķinu izmantot kā dokumentu automašīnas nogrāmatošanai no PL sastāva un kredītsaistību dzēšanai? Nesaprotu kāpēc paprasīja pavadzīmi, ja reiz paši kredītrēķinu izrakstīja.
Diamonds
Diamonds 23.01.2008 20:36
119 ziņojumi

Atbildes (3)

Saskaņā ar MK not. 1038. IMO
Liepupe
Liepupe 23.01.2008 22:24
nav ziņojumu
Man arī ir situācija, ka mūsu līzingā ;nemto priekšmetu pirks cits uzņēmums. Arī es rakstīju līzinga kompānijai pavadzīmi un tagad sēžu un domāju, kā tālāk būs darīt:-O Kam vēl ir bijusi tāda situācija izņemot Diamonds?! Kā ir ar grāmatojumiem un kas ir no līzinga kompānijas puses?
Marikasp
Marikasp 23.01.2008 22:51
264 ziņojumi
http://www.vgk.lv/lv/forum/1/40596/
Dimma
Dimma 23.01.2008 23:10
1727 ziņojumi

Paldies pateica

Nosūtīt ziņojumu Pievienot Kontaktiem

Vietnes izmantošanas laiks bez autorizācijas ir beidzies!

Lai varētu turpināt izmantot vietni, jums ir jāautorizējas vai jāreģistrējas.

Pēc 10 sekundēm jūs automātiski novirzīs uz reģistrācijas lapu.