Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).
Grāmatojuma datums, numurs, pavaddokumentu reģistrs. Uz tēmu sarakstu
Grāmatojuma datums, numurs, pavaddokumentu reģistrs.
Vai saņemot rēķinu, Jūsu uzņēmumā tiek veikta atzīme uz dokumenta "saņemts 00.00.0000, paraksts". Bieži vien saņemšanas datums nav vienāds ar dokumeta datumu.
Es grāmatoju dokumentus ar rēķina izrastīšanas datumu.
Un par reģistru - izmatojot programmu to var izdrukāt, bet vai nerodas problēmas ar iestādēm, ja dokumenti nav iereģistrēti uzreiz, bet, teiksim, 3 nedēļas pēc darījuma, ja ievada programmā pēc dokumenta, nevis saņemšanas datuma.
Kā pareizi rīkoties?
Atbildes (5)
Es vadu pēc dokumenta datuma, kaut gan sekretāre ir uzspiedusi zimogu par saņemšanu. Reizēm tiešām atšķirība ir vairākas nedēļas. Vai tā tiešām varētu būt problēma?
Es nezinu vai problēma, tikai pārdomas.
Vai tas zīmogs par saņemšanu vajadzīgs?
Kādos gadījumos atšķirsies operācijas (grāmatojuma) datums no rēķina datuma? Nu izņemot gada beigas.
Ince
ziņojumu: 273 19.01.2008 23:03
Kādos gadījumos atšķirsies operācijas (grāmatojuma) datums no rēķina datuma?
Man vienmērt atšķiras! Jo reti kad saņemu rēķinu tai pašā dienā, kad tas ir izrakstīts.
Ja provozhu po date schjota, jesli schjot prihodit s boljshim opozdanijem, kogda uzhe sdana PVN deklaracija, to provozhu po date poluchenija dokumenta, chto bi ne peredelivatj deklaraciju, t.k. u nas takih schetov, kotorije prihodjat s opazdanijem ochenj mnogo
Aizvērt
Īss pārkāpuma apraksts
Aizvērt
Rediģēšanas vēsture