Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).
Atvaļinājumi
Sveiki!
palīdziet saprast, kā būtu pareizi.
Situācija:
Darbiniekam atvaļinājums no 27.12.2007.-16.01.2008.
atvaļinājuma nauda visa tiek attiecināta uz 2007.gadu vai tā dalās pa dienām, un kāds neapliekamais minimums man jāpiemēro, 50 lati, vai arī tas jāpiemēro katrai daļai atsevišķi, tas būtu par 2007.gadu-50lati bet par 2008.gadu80lati.
Jau iepriekš paldies.:)
Atbildes (112)
Ja nav decembrī darba algas, tāpēc ka ir bijusi B lapa, tad gan neapliekamo minimumu pielieto proporcionāli kalendārajām dienām decembrī =(50:31x5).
Bet, ja tas darbinieks, kam izmaksāsiet atv.nauduun piemērosiet neapl.min tādu, kāds nemaz nav spēkā, jo spēkā tikai ar 01.01.2008, paņems B lapu janvārī, tad gan būsiet, atvainojiet, pakaļā ar visu savu pārgudro piemērošanu!
"Tās aprēķina precīzi..." I kā že to var izdarīt, ja nedrīkst piemērot janvāra neapl. min. daļu, jo tas tipa vēl nav spēkā ?? Vai jums nav pretrunu ??
75.pants. Vidējās izpeļņas aprēķināšana
(1) Visos gadījumos, kad darbiniekam saskaņā ar šo likumu izmaksājama vidējā izpeļņa, tā aprēķināma par pēdējiem sešiem mēnešiem no darba algas, no normatīvajos aktos, darba koplīgumā vai darba līgumā noteiktajām piemaksām, kā arī no prēmijām.
......... uttt
1. Noteikumi nosaka iedzīvotāju ienākuma nodokļa maksātāja mēneša neapliekamā minimuma un nodokļa atvieglojuma apmēru iedzīvotāju ienākuma nodokļa aprēķināšanai saskaņā ar likumu “Par iedzīvotāju ienākuma nodokli”.
2. Ar 2008.GADA1.JANVĀRI:
2.1. mēneša neapliekamā minimuma apmērs ir 80 latu;
.....................
nu ? un kas tālāk ? Par to tak strīda nav.
es tik un tā NESAPROTU, par ko strīds. Par izmaksājamo janvāra summu ? par nodokļu apmēru ? Par KO ?
par janvāra minimumu ko Albina piemēro decembrī
Bet, ja es piemērošu par janvāra dienām pie aprēķina 50lati neapliekamo minimumu, tad janvāra algas aprēķins man būs jākoriģē?
Es pareizi saprotu?
jākoriģē nekas nebūs tikai jāaprēķina par atlikušo laiku alga un jāpiemēro janvāra minimums
a kāda razņica ??? Var vispār neko nepiemērot un saregulēt janvārī . Vai tad ne ??
un decembrī izmaksātā atvaļinājuma nauda būs uzrādīts kā avanss
А зачем обижать работника, если можно учесть минимум и выплатить большую сумму?
Jaut.Larao - tad izdevumos man viss aizies decembrī, un janvāra izdevumos būs tikai atlikusī algas daļa par janvāri?
Zumka
ziņojumu: 454 08.01.2008 13:53
a kāda razņica ???
un Jūs turpat? razņica ir liela, jo MK noteikumi par minimumu jaunie stājas tikai 01.01.2008
Takš es tos i piemērošu "papīros" tikai sākot ar 2008.g. janvāri. Bet domās jau aprēķinot decembrĪ janvāra atv.daļas naudu. čto ņe tak ?
A Jūs ko piemērosiet janvāra daļai ? Daļu no 50 (neapl.min.decembrī)? Tak i lūdzu. Var arī tā. Janvārī čeloveks saņems vairāk.
nevajag lasīt no jauna, atbildēt var ar vienu vārdu, ja ir ko tolkovo atbildēt.
par janvāra minimumu ko Albina piemēro decembrī
??????
По моему, Вы просто непоняли. Альбина, как и я, вдекабре минимум за январь НЕ ПРИМЕНЯЕТ. Рассчет такой: за декабрь мы должны рассчитать зарплату работника и отпускные за декабрь, применив необлагаемый минимум за декабрь. Отпускные за январь рассчитаем как сумму аванса( обычный рассчет, к сумме брутто применим пропорционально необлагаемый минимум и определим сумму налогов) . Работник получит КАК АВАНС начисленную сумму минус налоги. Это АВАНС, ВЫДАННЫЙ В ДЕКАБРЕ, и наши рассчеты нужны только для того ,чтобы определить сумму аванса. БОЛЬЩ/ШЕ НИГДЕ ОНИ НЕ УЧАСТВУЮТ. В январе мы возьмем сумму брутто и сумму зарплаты а январь ик этой сумме применим необлагаемый минимум, как обычно, в полном размере. Минус выплаченный аванс. Альбина так и пишет. Если с работником что-то происходит, то это только значит, что аванс мы ему выплатили в большем размере, вот и все
es to visu saprotu, bet ko Jūs darbīsiet tad ja darbinieks vairs darbā pēc atvaļinājuma neatnāks? Kur Jūs to minimumu liksiet
ir labi tad, ka par vieim 100% zin kas notiks rīt!
bet tā nekad nav, jo pēc 5 min var notikyt kaut kas tāds, ko atgriezt vairs nevar
Aizvērt
Īss pārkāpuma apraksts
Aizvērt
Rediģēšanas vēsture