По-русски
Piemēram: PVN deklarācija

Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).

Grāmatvedības uzskaites jautājumi. Lietvedība

IK sadalāmie izdevumi Uz tēmu sarakstu

IK sadalāmie izdevumi
Sakiet ludzu ka man jadara ar sadalamajiem izdevumiem- ir ceks par rezerves daļām, 50% drikst norakstit, tad es ceku pamatsummu rakstu ka pusi no si ceka vertibas vai visu summu un PVN un gala pie PVN atskaites laboju?

Es tiesam nesaprotu ka tas jadara. Ir PVN maksatajs.
Klikucis
Klikucis 16.12.2007 16:18
156 ziņojumi

Atbildes (25)

vai ir preizi piesaistiti konti un iekontets, ja izrakstitais rekins saimnieciskas darbibas uzskaites zurnala paradas- Ienemumi no citiem saimnieciskas darbibas veidiem un PVN- ieņēmumi, kas nav attiecinami uz IIN.

Kad samaksats- pamatsuma Citi neapliekamie ienakumi, PVN- ieņēmumi, kas nav attiecinami uz IIN?
Klikucis
Klikucis 17.12.2007 00:54
156 ziņojumi
Klikucis, bankas atlikumu dabū tām summām kurās uz saimn. darbību aiziet noteikti% atlikušā summa aiziet uz ar saimn. darbību nesasitīti izdevumi tā parādās visa summa un arī ar bankas atlikumu nav nekādu problēmu.

Pie vienk. ieraksta saimn. darbības žurnālā vispār neparādās IZRAKSTĪTIE rēķinu bet tikai tad kad ir SAŅEMTA NAUDA ( kases princips).
Ilma
Ilma 17.12.2007 08:25
30495 ziņojumi
tatad ja es kartoju divkarsa ieraksta Zalkti, tad man nav jakarto saimnieciskas uzskaites zurnals. Ja?
Klikucis
Klikucis 17.12.2007 12:28
156 ziņojumi
Protams ka ne, saimn.uzsk.žurnāls jākarto tikai pie vienkāršā ieraksta.
Ilma
Ilma 17.12.2007 13:12
30495 ziņojumi
(16) Šā panta 1.4 daļā minētās tiesības nav piemērojamas:

1) ja preces ir iegādātas agrāk nekā divpadsmit mēnešus pirms apliekamās personas reģistrācijas apliecības saņemšanas, šī norma nav attiecināma uz vieglo automašīnu iegādi, izņemot gadījumus, kad minētā automašīna tiek izmantota vai tiks izmantota tādu apliekamu darījumu nodrošināšanai kā autovadītprasmes apgūšana vai taksometru pakalpojumu sniegšana, vai automašīnu nomas pakalpojumu sniegšana vai automašīnu nomas pirkuma (līzinga) darījumu nodrošināšana;

2) ja pakalpojumi ir saņemti agrāk nekā trīs mēnešus pirms apliekamās personas reģistrācijas apliecības saņemšanas;

3) attiecībā uz administratīvajiem izdevumiem, kuri ir radušies pirms šīs personas reģistrācijas Valsts ieņēmumu dienesta ar pievienotās vērtības nodokli apliekamo personu reģistrā (tajā skaitā — biroja telpu noma, biroja uzturēšanas pakalpojumi, telekomunikāciju pakalpojumi, degvielas iegāde, transportlīdzekļu nomas pakalpojumi).

Vairakas reizes parlasiju,bet ka tad,ja IK masinas registretas uz IK(ieejot PVNmaksat.)?Jo tad sanak ,ka automas.-PLir speciali iegadatas ar PVN nodokli apliekamu darijumu nodrosinasanai?:-S
Lasma-3
Lasma-3 19.12.2007 18:10
35 ziņojumi

Paldies pateica

Nosūtīt ziņojumu Pievienot Kontaktiem

Vietnes izmantošanas laiks bez autorizācijas ir beidzies!

Lai varētu turpināt izmantot vietni, jums ir jāautorizējas vai jāreģistrējas.

Pēc 10 sekundēm jūs automātiski novirzīs uz reģistrācijas lapu.