Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).
Grāmatvedības atskaites, VID - attiecības, informācija, audīts
Pasākums uzņēmuma darbiniekiem Uz tēmu sarakstu

Inga2105 23.11.2007 18:54
89 ziņojumi
89 ziņojumi
Atbildes (13)
bet savaadaak nav iespeejams?

Inga2105 23.11.2007 19:03
89 ziņojumi
89 ziņojumi

Vai nevarat dabūt rēķinu "telpu noma" un uzrakstīt, ka tā bija darbinieku sanāksme, kurā apsprieda saimnieciskās darbības rezultātus?

Var uzrakstīt rīkojumu un aktu, ka bija pasākums klientiem (seminārs, mācības...) un uzdzejot pielikumā klientu sarakstu, kas pasākumu apmeklējuši!
Nu ja grib arī ēdienus un dzērienus norakstīt izdevumos, tad no nodokļu viedokļa izdevīgāks ir "pasākums klientiem". Atgūstam 60% PVN un 60% aiziet izdevumos priekš UIN.
Toties esmu redzējusi auditu, kur VID ir aprēķinājis papildus IIN un VSAOI (+soda naudas) iestādei par balles un sporta svētku rīkošanu, tādēļ, ka izdevumi nebija sadalīti uz galviņām un nebija aprēķināti minētie nodokļi.
Toties esmu redzējusi auditu, kur VID ir aprēķinājis papildus IIN un VSAOI (+soda naudas) iestādei par balles un sporta svētku rīkošanu, tādēļ, ka izdevumi nebija sadalīti uz galviņām un nebija aprēķināti minētie nodokļi.
Es ziemassvētku pasākumu atgrāmatoju no iepriekšejo gadu nesadalītās peļņas ar vadītāja rīkojumu- tā ieteica revidents.

Vinkijs 27.11.2007 11:39
1654 ziņojumi
1654 ziņojumi
Я бы оформила как мероприятие для партнеров - репрезентацию. Только списочек партнеров приложить. Всегда так делали и всегда проходило.

Irinaav 27.11.2007 11:51
1011 ziņojumi
1011 ziņojumi
es pasakumus darbiniekiem noformeju ka davanas konkretiem darbiniekiem un neapliek lidz 120 Ls

Sol11 27.11.2007 13:20
342 ziņojumi
342 ziņojumi
atgrāmatoju no iepriekšejo gadu nesadalītās peļņas ar vadītāja rīkojumu...
A Gada pārskatu likumu Jūsu revidents nebija lasījis? Piemēram, par to, ka visiem taksācijas perioda izdevumiem "jāsēž" P/Z aprēķinā?!
Nedrīkst izdevumus "atgrāmatot" no pašu kapitāla posteņiem!
A Gada pārskatu likumu Jūsu revidents nebija lasījis? Piemēram, par to, ka visiem taksācijas perioda izdevumiem "jāsēž" P/Z aprēķinā?!
Nedrīkst izdevumus "atgrāmatot" no pašu kapitāla posteņiem!
Es uzskatu, ka darījuma būtība ir izklaidēt darbiniekus, tad nav saistīts ar saimniecisko darbību(jāpalielina UIeN, vai jāmaksa IIeN un Soc.javar personificēt). Ja tur būs klienti, tad var meģināt un attiecināt uz reprezentācijas izdevumiem. Ja reprezentācijas izdevumi tad labāk sagatavot aktu.

Jevgenijs1 28.11.2007 11:55
162 ziņojumi
162 ziņojumi
Aizvērt
Īss pārkāpuma apraksts
Aizvērt