Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).
Mantiskais ieguldījums
Labvakar!
Man šāds jautājums. Dibinātājs veicis mantisko ieguldījumu - dažādi instrumenti un urbjmašīnas. Trijiem priekšmetiem vērtība ir virs 100 ls un tie protams būs PL. Bet ir vēl divas triecienurbjmašīnas, kopējā vērtība 110ls, katra par 55.00 ls. Ko man darīt ar tām? Kur likt?
iepriekš paldies!;-)
Atbildes (6)
Domāju ka Jusu mantiskajais ieguldījums ir normas robežas ko paredz likums kad nevajag sertif. vērtētāju.Es arī tās urbjmašinas liktu kā PL jo vai tad viņas var izmantot tikai vienu gadu?Tā domāju būs vienkāršāk un likum to atļauj darīt.
Mantas piederību pamatlīdzekļiem nosaka ne tikai vērtība bet arī lietderīgās lietošanas laiks- sīkāk latvijas grāmatve'dības stndartā "pamatlīdzekļi"
http://www.vgk.lv/ru/forum/22/61293/
...ja mantiskā ieguldījuma kopējā vērtība nepārsniedz 4000 latu un mantiskais ieguldījums kopā ir mazāks par pusi no sabiedrības pamatkapitāla...
Не хотите ставить на ОС-ради бога. Можете поставить на счет "Материалы, инструмент, причий инвентарь. Спишите, когда износятся.
Ja jau mantiskais ieguldījums, tad jau labāk likt PL, summai nav nozīmes, jāskatās kā ir Jūsu metodikā.:-)
Nu ja bet nav nepareizi likt arī uz materiāliem kā saka Julijatim.
Aizvērt
Īss pārkāpuma apraksts
Aizvērt
Rediģēšanas vēsture