По-русски
Piemēram: PVN deklarācija

Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).

Dažādi neklasificēti jautājumi

Cik būtu jāmaksā grāmatvedim vai grāmatveža palīgam? Uz tēmu sarakstu

Cik būtu jāmaksā grāmatvedim vai grāmatveža palīgam?
Cik būtu normāla alga grāmatvedim, kas grāmatvedības firmā apkalpotu 6-7 klientus, no kuriem kādi 2 ir tādi, kuru bankas atskaite par mēnesi ietilpst uz vienas lapas (īsti mazulīši)?

Es saprotu, ka ir atšķirība, vai cilvēks atnāk tikko no grāmatvedības kursiem un man viņš jāapmāca strādāt ar grāmatvedības programmu, vai arī ir jau gatavs speciālists, kas ne tikai visu izdara, kā mēs esam pieraduši, bet spēj sniegt savus ierosinājumus.

Iepriekšējo palīgu es apmācīju gandrīz no 0, tādēļ alga sākumā bija neliela un pieauga pakāpeniski. Tagad es gribētu noalgot jau gatavu grāmatvedi, kas prastu strādāt ar datoru, vēlams zinātu Jumi. Karjeras izaugsmes iespēju nav, toties ir samērā brīva attieksme pret darba laiku, darba datoru izmantošanu personiskajām vajadzībām/mācībām.
Ilzex
Ilzex 13.11.2007 15:15
2705 ziņojumi

Atbildes (42)

to Juus luudzu Maija pajautaajiet darba deveejiem..
Annabb84
Annabb84 13.11.2007 16:04
202 ziņojumi
Ziniet, neRīgā arī par 120 latiem grāmatvedis viens pats velk to vezumu! Negribi? Par maz? Tad - lasies! Atnāks cits tavā vietā un izdarīs par vēl mazāku algu!
Andaz
Andaz 13.11.2007 16:07
27897 ziņojumi
Skaidrs saprotu: ka iesaacejam vairak ari nemaksaas, veelak kad samaacaas, tad jau var iet un runaat. Man bijushaja darba vietaa gram paligam bija ap 700 Ls. Man butu gandriz vienalga cik maksaa, bet ieguut pieredzi gribas.
Palanga
Palanga 13.11.2007 16:12
7 ziņojumi
Lai ari es iesaaceja gra\matvediibaa, bet man ir visaada citada pieredze, ka nav mazsvarriiga gramatveza darbaa. Kaut ka taa,
Palanga
Palanga 13.11.2007 16:14
7 ziņojumi
Да уж "Tad - lasies! Atnāks cits tavā vietā".

Кто придет на это место? Таджиков завезут или молдаван? А может эфиопов каких? Чего же те работодатели сейчас все плачутся, что работников не хватает.

Да чем за 120 бумаги целый перебирать, лучше уж на стройке стены красить или обои клеить. Даже в том же Рими на кассе уже больше платят.
Maija
Maija 13.11.2007 16:14
28223 ziņojumi
Andaz

ziņojumu: 5139

Žēl ka tas Cits atrodās tomēr,bet tā tiešām ir ne Rīga.Atliek meklēt darbu Rīga vai paņemt vairākus mazos un strādāt,lai pietiktu kosmetologiem un t.t.,siltajām zemēm vismaz vien reiz gadā:-)
Lana5
Lana5 13.11.2007 16:16
218 ziņojumi
jaa tur jau taa lieta ka sezhot ilgi vienaa firmaa atnak jaunais darbinieks un sanem vairak neka tu ar visu savu staazhu, bet kad iet runa par mazajaam firmaam tad diemzheel realitaate ir savaadaaka..
Annabb84
Annabb84 13.11.2007 16:21
202 ziņojumi
Saprotu, ka, iespējams, izsaukšu sašutuma vētru, bet arī firmu īpašniekiem nemaz nav tik viegli. Darbiniekiem algas jāpaaugstina, telpu īpašnieks sadomā pacelt cenu 2 reizes. Labi vēl, ka sakaru un datortehnikas cenas neceļas, bet kancelejas piederumi un katrs mazākais štrunts kļuvuši dārgāki

Lieākajiem klientiem pacelšu cenu, teiksim no 250 uz 300, nebūs tik sāpīgi, bet ko teiks mazulītis, kuru esmu apkalpojusi kopš "dzimšanas", ja līdz šim tas maksāja 50? Ja pateikšu, ka jāmaksā 100 - nepavilks, ja pateikšu, ka 75 - kas gan ir 25 papildus lati manā situācijā?

Jaunajiem klientiem viegli pateikt lielāku ciparu, bet ko darīt ar vecajiem klientiem?

Tātad sanāk, ka par 300-400 uz rokas pieredzējušu grāmatvedi nevarēs atrast? Reāli gan grāmatvedis strādās kādas 10 dienas - no kāda 5. līdz 15.datumamun mazliet ilgāk gada pārskata gatavošanas periodā no februāra līdz aprīlim.
Ilzex
Ilzex 13.11.2007 16:34
2705 ziņojumi
un ko tad lai pieredzējušais grāmatvedis dara citās dienās?
Ludmila_st_
Ludmila_st_ 13.11.2007 16:36
2558 ziņojumi
Если на 10 дней, то за 300-400 опытного может быть и можно найти. Из тех, для кого работа - не основная цель в жизни.

Если у него еще где-то есть работа, то она тоже с 5 до 15 появляется.
Maija
Maija 13.11.2007 16:38
28223 ziņojumi
Īstenībā, kad pārlasīju savu žēlabaino tekstu, man tieši tāda doma ienāca prātā - ko lai dara, ja darbs ir periodisks un visiem grāmatvežiem vienās un tajās pašās "grūtajās" dienās ?

Būs jāmeklē kāds pensionēts grāmatvedis, tikai problēma varētu būt ar datora lietošanas prasmēm.
Ilzex
Ilzex 13.11.2007 16:41
2705 ziņojumi
Mani, mani vajag panemt, aatri visu apguushu, maacoties kursos - kamer visiem skaidro man garlaiciigi, jo saprotu ar pirmo reizi:)
Palanga
Palanga 13.11.2007 17:43
7 ziņojumi
vot tieshi taapeec es neregjistreju savai firmai gramatvedibas strukturvienibu... vienkaarshi nereaali piedaavaat superkvalitatiivu apkalposhanu taa lai arii graamatvedis kursh ir apkalposhajaa firmaa nopelniitu..
Annabb84
Annabb84 14.11.2007 09:04
202 ziņojumi
Lasīju interviju ar Anitu Plūmi (ginekoloģi, Ģimenes centra izveidotāju) un gribu nocitēt viņas teikto:

"Mūsu valstī pastāv interesanta tendence: dominē jauni cilvēki. Viņi ir augstos amatos, viņi ir vadītāji, viņi var visu.

Anglijā, …, šāda situācijā vispār nav iedomājama. Ja tu esi jauns, tu vari strādāt, cik gribi, tevi darbā, protams, pieņems, bet alga tev būs neliela, amats, visticamāk, kaut kur karjeras kāpņu lejasgalā. Vienu, divus gadus tu, lūdzu, pastrādā tā kārtīgi, pierādi sevi, bet mēs paskatīsimies, cik spējīgs tu esi. Tev vēl priekšā gara dzīve – mācies, gūsti pieredzi. Savukārt Latvijā viss notiek otrādi. Visi ceļi vaļā, visur tikai jaunie! Cilvēkiem pēc 40 tas uzdzen dziļu depresiju. Tu jūties ne tik vērtīgs, ne tik gudrs, tu kaut ko neproti….pieredzes trūkums ir dramatisks. Jaunībā mums visiem galvā bija tvaiks. Kā šampanieša glāzē putas. Un tā reālā dzēriena vēl tik maz….

Manuprāt, tas, ka putas tiek uztvertas par kaut ko labāku nekā reālais dzēriens, nāk par sliktu mūsu sabiedrībai. Tas ir, neteiksim, ka slikti, bet neveselīgi gan. Katram taču ir sevi jāpierāda, līdz kaut kam jāizaug. Nav pareizi, ka tev viss iekrīt klēpī tikai tādēļ, ka tev ir tikai viens galvenais trumpis – jaunība."
Andaz
Andaz 14.11.2007 13:40
27897 ziņojumi
Anitai var piekrist, bet.. man kaa jaunam cilveekam, kam putas galvaa ir diametraali preteejs viedoklis. Speciaalisti (protams ne jau visus vienaa masaa jaucot), kas ir tie 40gadnieki kuriem tik shkjeerbi paliek, biezhi vien ir iesiiksteejushi savos uzskatos un tajaa, ko dara, uzskata, ka tas ir vieniigais pareizais un biezhi vien nav gatavi attiistiities liidzi laikam un sekot visam jaunajam, kaa arii pienjemt to, protams ir ljoti daudz iznjeemumu, bet paarsvaraa taa ir, taadelj peec vinju jauniibas uzskata, ka cilveekam saakumaa ir ''jaaizaug'', nav produktiivi, jo biezhi vien aktiivs jauns cilveeks, kas ir gatavs augt attiistiities un smelties no visa jaunu un nepastaaveet uz saviem izstraadaatajiem principiem darba deveejam ir daudz izdeviigaaks..
Annabb84
Annabb84 19.11.2007 23:40
202 ziņojumi
Аннабб.

Вы бы хоть за то 40-летнах уважали, что они языком нормальным еще владеют, а не на той тарабарщине пищут, на которой нынче молодежь привыкла.

А что до тяги к новому, то тянитесь. Ищите сами схему в обход налогов, если получится. Похоже этого от вас начальство хочет. Придет время и проверите на себе, чем такая самоуверенность заканчивается.

Поверьте, сорокалетние намного больше новостями интересуются. Им же по танцулькам бегать не надо, да и детишки уже выросли. Есть время и профессией заняться.
Maija
Maija 20.11.2007 00:05
28223 ziņojumi
Майя, да пусть попробуют. Один раз нарвутся на такой аудит, что мало не покажется. 40% зк в женской тюрьме - это бывшие руководители и бухгалтеры. Знаю точно, т.к. приятельница там работает.:-D
Aleksja
Aleksja 20.11.2007 00:19
10004 ziņojumi
Maija, es nerunaaju vispaarinaati, bet par sabiedriibas dalju, kurai meegjinaaju oponeet izlasot A.Pluumesinterviju. Shii valoda kuraa raksta jaunieshi ir ljoti eerta, ja ikdienaa tiek lietotas vairaak nekaa 4 valodas, tad tik ljoti nejuuk, nemaniiju arii foruma noteikumos aizliegumu to lietot. Un kaadeelj noleemaat ka esmu ljoti pashpaarliecinata vienkaarshi ieveeroju muusdienu tendences. Pati straadaaju, maacos un guustu pieredzi dienaa firmaa, vakaros maajas apkalpojot uznemumus utt.. beerniem gluzhi vienkaarshi nav laika. Ar ''tanculjkaam'' labpraat aizrautos, ja buutu iespeeja, diemzheel bez bieziem vecaakiem nav nedz laika nedz iespeejas. Bet nu ko lai saka. Neviens jau nepaarstriidees pieredzes bagaatu cilveeku, kursh ir tik pashpaarliecinaats, ka jaunajos redz tikai vienu teelu un nekaadu perspektiivu, jo vinu paaudze tak bij labaaka..

Visu cieņu.
Annabb84
Annabb84 12.12.2007 16:17
202 ziņojumi
Annabb84

ziņojumu: 157 12.12.2007 16:17

Maija, es nerunaaju vispaarinaati, bet par sabiedriibas dalju, kurai meegjinaaju oponeet izlasot A.Pluumesinterviju.

Vai es vai jau esmu DAĻA?:-O
Andaz
Andaz 12.12.2007 17:20
27897 ziņojumi
Vot vi tut obsuzdaete, skolko da skolko. 350-400 nacinajuscemu ne platjat...ja sejcas ne govorju pro Rigu. Vozjmite v primer drugie goroda.naprimerDaugavpils. S takimi cenami kak sejcas, zarplata dolzna bitj takaja, ctobi hvatalo na prozivanie i esce nemnozko ostavalosj. ja scitaju 300 na ruki minimum.Pokrajnej mere ja sebja tak ocenivaju, hotj u menja i ne 3 goda opita, a tolko 1.5. No zitj normaljno hotjat vse, a ne korki suhie vodoj zapivatj.
Nadjuska
Nadjuska 12.12.2007 20:24
67 ziņojumi

Paldies pateica

Nosūtīt ziņojumu Pievienot Kontaktiem

Vietnes izmantošanas laiks bez autorizācijas ir beidzies!

Lai varētu turpināt izmantot vietni, jums ir jāautorizējas vai jāreģistrējas.

Pēc 10 sekundēm jūs automātiski novirzīs uz reģistrācijas lapu.