Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).
Grāmatvedības uzskaites jautājumi. Lietvedība
Eh...par ceļazīmēm.... Uz tēmu sarakstu

Otija 29.10.2007 17:40
1772 ziņojumi
1772 ziņojumi
Atbildes (17)
Kāds atlikums faktiski ir bākā sākot jaunu gadu tāds ir te neko nevar pieņemt;-) Tas jau ir plūstošs process.
Ваши водители ближе к жизни. Насухо бак никто не выжигает.
1. Весьма хлопотно потом толкать машину до заправки.
2. Это не полезно для двигателя.
3. Бак - это не унитаз и там трубка заборника находится выше уровня дна, чтобы всякий мусор и конденсат в двигатель не попадали.
Поэтому нормальные водители считают расход по количеству сожженного бензина, который определется при заполнении бака "под горлышко".
1. Весьма хлопотно потом толкать машину до заправки.
2. Это не полезно для двигателя.
3. Бак - это не унитаз и там трубка заборника находится выше уровня дна, чтобы всякий мусор и конденсат в двигатель не попадали.
Поэтому нормальные водители считают расход по количеству сожженного бензина, который определется при заполнении бака "под горлышко".
tā jau ir! Cik nu atlikumā ir tika arī ir jābūt. Jo principā degvielas atlikums bākā būtu jāuzrāda krājumos! un tas arī ir sākumpukts pirmai ceļazīmei

Larao 29.10.2007 17:54
6767 ziņojumi
6767 ziņojumi
Nu tas jau man skaidrs - tikai viņi saka - man palika 5 litri, jo nākamreiz gāja iekšā 41 L degvielas. Ja rēķina matemātiski - man sanāk - ka bija jāpalike 1.38 litriem. Un nu strīds, kāpēc ne vienmēr ieiet vienāds degvielas daudzums...Tāpēc jau saku - Ech....

Otija 29.10.2007 18:13
1772 ziņojumi
1772 ziņojumi
Считаете же вы по нормативу. Жизнь может отличаться от норм. То в пробке постояли - километража нет, а бензин сожгли, то куда-то за город прокатились - на трассе потребление меньше. Да и растояние уж никто до километра не считает.
Nu pareizi - ja ir noteikts ar Rīkojumu - vid, patēriņš 6 l uz 100 km, nobraukti 680 km, tad tā arī šoferim jāraksta - izlietoti 40.80l. Bet tie man raksta - pēc iepriekšējā čeka - t.i. - ka notērēta visa degviela, kas ielieta - piem 42l.Unatlikumu izdomā no galvas.:-(

Otija 30.10.2007 10:48
1772 ziņojumi
1772 ziņojumi
Jūs ņemat uz izlabojat ceļazīmēs atlikumu uz tik, cik vajag!
Ja viņi sāk protestēt, lai raksta paskaidrojumu vadībai, kāpēc pēkšņi cita degbvielas patēriņa norma.
Ja viņi sāk protestēt, lai raksta paskaidrojumu vadībai, kāpēc pēkšņi cita degbvielas patēriņa norma.
Likšu pārrakstīt visas ceļazīmes, tad varbūt vienreiz darīs tā, kā vajag!!!!!:-@

Otija 30.10.2007 11:23
1772 ziņojumi
1772 ziņojumi
nesaprotu, ko tie šoferi dara "ne tā, kā vajag" ?
Degvielas patēriņš nekad nevar 100% atbilst noteiktajiem normatīviem (kā to jau iepriekš jau rakstīja Maija).
mēs uz ceļazīmes rakstam gan faktiski patērēto degvielu, gan pēc normas. starpību var atrunāt degvielas patēriņa notekumos. a faktisko patēriņu tiešām ir vieglāk un precīzāk uzskaitīt, ja degvielu ielej pēc paveiktā darba (pilnu bāku). Formula: atlikums uz sākumu - ielietais darba dienas beigās (pilna bāka) = iztērēta degviela šajā darba deinā

mēs uz ceļazīmes rakstam gan faktiski patērēto degvielu, gan pēc normas. starpību var atrunāt degvielas patēriņa notekumos. a faktisko patēriņu tiešām ir vieglāk un precīzāk uzskaitīt, ja degvielu ielej pēc paveiktā darba (pilnu bāku). Formula: atlikums uz sākumu - ielietais darba dienas beigās (pilna bāka) = iztērēta degviela šajā darba deinā

Otija
uzrakstiet norādījumus - kā Jūsu uzņēmumā tiek aizpildītas ceļazīmes, izdaliet katram šoferim pret parakstu (ka viņi ir iepazinušies) un ja ceļazīmes netiek aizpildītas tā kā Jums vajag ieturiet soda naudiņu no darbinieka par nepareizu atskaites sastādīšanu. ātri visi iemāčisies darīt tā kā Jums vajag
uzrakstiet norādījumus - kā Jūsu uzņēmumā tiek aizpildītas ceļazīmes, izdaliet katram šoferim pret parakstu (ka viņi ir iepazinušies) un ja ceļazīmes netiek aizpildītas tā kā Jums vajag ieturiet soda naudiņu no darbinieka par nepareizu atskaites sastādīšanu. ātri visi iemāčisies darīt tā kā Jums vajag

Larao 30.10.2007 11:38
6767 ziņojumi
6767 ziņojumi
Nata25
Formula: atlikums uz sākumu - ielietais darba dienas beigās (pilna bāka) = iztērēta degviela šajā darba deinā
interesanta Jūsu formula
atlikums uz dienas sākumu 5 litri!
nobarukums 1500 km
darba dienas beigās čeks par degvielas iegādi
loģisks jautājums - auto darbojas no svaiga gaisa?
Formula: atlikums uz sākumu - ielietais darba dienas beigās (pilna bāka) = iztērēta degviela šajā darba deinā
interesanta Jūsu formula
atlikums uz dienas sākumu 5 litri!
nobarukums 1500 km
darba dienas beigās čeks par degvielas iegādi
loģisks jautājums - auto darbojas no svaiga gaisa?

Larao 30.10.2007 11:41
6767 ziņojumi
6767 ziņojumi
un gribētos man redzēt tādu šoferi, kurš uzrādīs reālo degvielas daudzumu uz dienas beigām lielāku nekā normā ir noteikts. Ja viņš spēs noekonomēt degvielu, tad liekā degviela noteikti nepaliks bākā

Larao 30.10.2007 11:44
6767 ziņojumi
6767 ziņojumi
Es jau par to arī saku - kā atskaits punktu ņemot 31.12.2006 - uz 02.01.2007, kad bākā ir jābūt tik, cik palicis - pēc iespējas mazāk. Ja degvielu kāds izdomās pirkt 30.12. vakarā pilnu bāku - tad jau gandrīz vai tas kā avansa maksājums jāuzskaita, kas neattiecas uz atskaites periodu!Nē - man vajag, lai viņi noraksta tā, kā man ir ērtāk.!

Otija 30.10.2007 13:26
1772 ziņojumi
1772 ziņojumi
pilnīgi piekrītu!

Larao 30.10.2007 13:33
6767 ziņojumi
6767 ziņojumi
Mēs atkal pildam bāku darba dienas beigās -līdz pilnai atzīmei,Tie arī ir nobrauktie litri .Citādi nebija iespējams izcīnīt pareizu ceļazīmju aizpildīšanu.Ar rīkojumu apstiprinājām , ka šadi uzskaitīsim degvielas patēriņu.Arī revidente piekrita.vēl papildus mums nāk izdruka no operatora par katras mašīnas uzpildi.
Un tad 31.12. - uzskaitat kā nākamā perioda izdevumus?

Otija 31.10.2007 13:14
1772 ziņojumi
1772 ziņojumi
Aizvērt
Īss pārkāpuma apraksts
Aizvērt