Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).
Вы используете свое право на отпуск? (Опрос) Uz tēmu sarakstu
Вы используете свое право на отпуск? (Опрос)
Разрабатываю квалификационную работу на тему "Отпуск", и меня интересует, в какой мере используется право на отпуск бухгалтерами, т.е., нами. Вот варианты ответов:
1) я провожу в отпуске 28 календарных дней в году
2) я провожу в отпуске меньше чем 28 календарных дней в году
3) я не был(а) в отпуске уже пару лет
4) у меня не было отпуска с момента поступления на работу
Если вы не используете это право или используете не полностью, напишите, пожалуйста, почему, по-вашему мнению, так происходит.
Если у вас есть какая-либо информация по моей теме, буду очень благодарна, если вы отправите ее мне на эл. адрес
oksankamail@inbox.lv Меня интересует не теория, а именно вопрос реального использованию отпусков.
Спасибо!!!
Atbildes (119)
Es atvaļinājumu izmantoju parasti mēneša otrās puses pa divām nedēļām, vai viena nedēļa un trīs nedēļas.
Pēc tan gan jāsarauj, bet tas ir to vērts.
atvaļinājums gan man šķiet pēc likuma ir 20 darba dienas:)
praktiski- visas arī cenšos izamntot, ne uzreiz gan, tas nu gan neizdodas
Недостаток работы бухгалтером, что до 15-го числа каждого месяца не можешь уйти в отпуск. Я использую весь отпуск - 28 календ.дней, но частями.
Ispoljzuju otpusk 28 kal.dnej no po castjam, t.k. odna i za menja nikto moju rabotu ne sdelaet, a otceti dolzni bitj sdani vovremja.
Izmantoju visu, bet pa divām nedēļām pēc 15. datuma.
1 - но частями
в эти 28 входят 1/2 дня для своих нужд и т.д.
2 nedēļas izmantoju nepārtraukti pēc 15.datuma Otras divas paņemu oficiāli, bet izmantoju pa dienām t.i. kad vajag.
Я тоже использую 28 дней, но частями.
20 рабочих дней по 1-2-3 дня по своему усмотрению, пока не получается брать подряд даже неделю.
Uz papīra-jā,pa daļām atvaļinājums tiek izmantots, dzīvē nē.
Я тоже использую 28 дней, но частями.
Es atvaļinājumu izmantoju parasti mēneša otrās puses pa divām nedēļām budžetiestādē un papilddarbā mazā firmiņā.
Pēc tan gan jāsarauj, jo manā vietā cits neviens nav.
Firmā, no kuras aizgāju nostradājot 4 gadus, nevienam nedod atvaļinājumu. Kā tik kāds sāk pieprasīt, sēko "brīvpratīga" atbrīvošana. Es, ka grāmatvede, varēju paņemt atvaļinājumu, tomēr tam nebija vērts, jo pat pāris dienās tie gudrinieki mācēja sastradāt kaut-ko.... Labāk pašai būt uz vietas.
Ludmila_st_
ziņojumu: 591 24.10.2007 14:00
atvaļinājums gan man šķiet pēc likuma ir 20 darba dienas
Nav gan! Pēc Darba likuma - 28 kalendāras dienas! Un tur var nebūt 20 darbadienas!
Es varu atļauties ņemt arī visas 28 kalendāras dienas!8-)
Две недели до отпуска пашешь, чтобы успеть сделать и до отьезда все сдать (отчеты, сделать платежки в интернетбанке для предстоящих платежей). Две недели переводишь дух, а по возвращении тоже пару недель в загнанном состоянии (надо наверстать и успеть сделать в срок уже новые отчеты). Задаешься мыслью, а нужен он был(отпуск)?!:-/
Даб62, именно так, как Вы написали.
pēc atbildēm šķiet, ka principā darba likumā vajadzētu ieviest atsevišķu atvaļinājumu veidu: pa 2-reiz 2 nedēļām mēneša otrajās pusēs
3 dienas pēc katra 15 datuma
Aizvērt
Īss pārkāpuma apraksts
Aizvērt
Rediģēšanas vēsture