Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).
Ārvalstu komandējuma čeki
Avansiera atskaitē ir čeki no Norvēģijas (nav ES) un no Vācijas (ir ES). Vai drīkstu likt priekšnodoklī, tās summas kuras uzrādītas čekos? Un kurās rindās PVN deklarācijā tās jāuzrāda?
Atbildes (10)
Всю сумму в расходы, ПВН отдельно выделять не надо. В декларации указывать не надо.
Čekos
piem.noVācijas ir viņu PVN. Mēs to nevam izmantot priekšnodoklī. Izdevumos liekam visu summu.
Var tikai tādā gadījumā, ja jūsu uzņēmums ir reģistrējies tajā valstī kā PVN maksātājs....Bet tas ir sarežģīts process un nav pūļu vērts.
Par komandējumiem taisa komandējuma atskaiti, kurā visus čekus saliek, nevis avansu norēķinu. IMXO
Komandējuma atskaite ir komandējuma atskaite. Avansu norēķinu taisa tāpat - ja nauda pirms komandējuma saņemta avansā.Mus komplektā ir iesniegums, Rīkojums, atskaite, avansa nprēķins.
Ar komandējuma atskaiti atskaitās par komandējuma mērķa izpildi, par izdevumiem.
Es nesaprotu, kāpēc grāmatveži sev taisa papildus darbu - vēl klāt tam visam otru dokumentu - avansu norēķinu? Bet tās ir manas problēmas...
Irenapriede - ko Jūs te tā degat?
Aizvērt
Īss pārkāpuma apraksts
Aizvērt
Rediģēšanas vēsture