Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).
23.punkts MK noteikumos nr 219 par komandējumiem Uz tēmu sarakstu
23.punkts MK noteikumos nr 219 par komandējumiem
Labdien!
Sekojoša situācija! Uzņēmumam ir celtniecības objekts rajona robežās citā pilsētā. Darbinieki īrē dzīvokli šinī pilsētā. Nosūtot komandējumā šos darbiniekus uz laiku līdz objekta pabeigšanai es maksāju dienas naudu 4 Ls. Vai es droši varu arī maksāt 4 ls par viesnīcas izmantošanu, ja darbinieks nav iesniedzis dokumentus, kas apliecina viesnīcas izmantošanu, atbilstoši 219 noteikumu 23.punktam???
Paldies iepriekš.
Atbildes (11)
lai iesniedz doc par dzīvokļa īri es samaxu, tad var apmaxāt tos
Kurš tad no galvas zin to 23.punktu:-O
MK noteikumu nr 219 23.punkts
Ja darbinieks nav iesniedzis dokumentus, kas apliecina viesnīcas (naktsmītnes) izmantošanu, institūcijas vadītājs ir tiesīgs atļaut izmaksāt darbiniekam summu, kas nepārsniedz dienas naudas (kompensācijas par papildu izdevumiem) normu.
"Darbinieki īrē dzīvokli šinī pilsētā"
Nu lai īres līgumu slēdz uzņēmums un maksā par dzīvokli
Bet es pēc šī 23.punktasaprotu, ka drīkst apmaksāt izdevumus dienas naudas apmērā, nepieprasot nekādus attaisnojošus dokumentus.
Varbūt es nepareizi izprotu šo 23.punktu:-S
uzņēmums un maksā par dzīvokli
tad darbiniekam būs labums,
sk.
http://www.vid.gov.lv/default.aspx?tabid=8&id=2652&hl=1&mod=33
...Darba devēja dotais labums darbinieka...:
- labumu, kas gūts, darba devējam sedzot izdevumus par darbinieka dzīvojamo telpu īri ....apmaksu;
Tatjana, nejauciet to labumu ar komandējumu izdevumiem
Es nejaucu, bet
"doc par dzīvokļa īri es samaxu, tad var apmaxāt tos" ?
labāk apmaksāt par komandējumu 4 ls par viesnīcas izmantošanu (t.k. ir celtniecības objekts rajona robežās citā pilsētā)
Ambera ja pareizi sapartu ieteica īres līgumu slēgt firmai (uzņēmumam) ar personu, kas izīrē uzņēmuma darbiniekiem šo dzīvokli uz komandējuma laiku. Ja līgums būs starp uzņēmumu un dzīvokļa īpašnieku, tad kur te darbinieka labums, ja īres maksu samaksā uzņēmums.
Aizvērt
Īss pārkāpuma apraksts
Aizvērt
Rediģēšanas vēsture