Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).
Kase ja grāmatvedības pakalpojumi Uz tēmu sarakstu
Kase ja grāmatvedības pakalpojumi
Sveicināti!
Gribētu iznāt jūsu viedokli.
Kārtoju grāmatvedību "mazulim", daru to datrprogrammā. Ir uzradusies kase. Kuram pareizi būtu jākārto kase? Viņi to varētu darītekselī vai papīra formātā, a man tas pēc tam viss jāsadzen programm? Kopsummu sadzīšana laikam pie kases uzskaites neder? Un kas parakstīs orderus - vadītājs skaidrs, pats vadītājs. A ko ar grāmatvedi un kasieri? (SIA 3 dibinātāji, algotā darbā valdes priekšsēdātājs un 2 pārdeveji, es kā uzņēmums kārtoju grāmatvedību). Un kur atradīsies kases grāmata - strutūrvienībā (Rīga) vau jurskajā adresē (Talsi) vai apkalpojošajā uzņēmumā (pie manis)?
Atbildes (12)
Tik daudz jautājumu uzreiz ka grūti izprast.
Varbūt vispirms izlasiet MK noteikumus Nr.584 Kases operāciju uzskaites noteikumi un viss kļūs skaidrs.
Ja nē, tad jautājiet.
Kasi kārto kasieris un nevis grāmatvedis!
Kasei jāatrodas tur, kur nauda atrodas. Domājiet loģiski!
Lai vadība domā, ko iesākt šādā situācijā!
tak lai neņem skaidru naudu, ja ir tāda iespēja un ebūs kase jākārto.
Kases orderos var iztikt bez grāmatveža parakstiem, paraksta kasieris un vadītājs. Kases grāmatas lapa gan ir jāparaksta arī grāmatvedim.
Kases atrašanās vietu nosaka vadītājs (var ar rīkojumu)kur viņam labāk patīk(un kases grāmata tur kur kase). Kases dokumentāciju ja tā gribās varētu rakstīt arī grāmatvedības firma - kas vadītājam vai kasierim liedz pēc katra ordera braukt uz firmu, nav tak liegts.
Un ja viņi pie sevis ražo orderus, līdz manīm kā grāmatvedībai nonāk kases grāmatas 2 lapa tikai. Kā man pareizi tad to iedabūt programma? Nejau nu taisīt programmā ieņēmumu un izdevumu orderus. Var kaut ka ar kosummām par periodu? Nevaru iedomāties.
Я считаю, что если делать корректно, то надо и расходные, и приходные ордера на основании 2 листа из кассовой книги вносить в программу, иначе что это у Вас за учет будет?
es arī domāju, ka jāievada tik un tā programmā kā kases orderi.
Visvaīrāk mani uzjautrina teksts, ka kases grāmatai ir jābūt tur kur ir kase :)) iznāk jau lielākoties tad kases grāmatai ir jābūt vadītāja kabatā
Именно так, пусть и носит всегда с собой в правильном кармане, раз она у него там!LOL
Вот вы смеетесь, а от самозанятых парикмахерш требуют носить журнал с сумке

Моя работает по нескольким адресам, и таскает журнал в сумке.:-S
Ну так это самозанятая парикмахерша.
Глупость требуют от Вашей самозанятой.А почему Вы ей об этом не скажете?
pilnīgas muļķības, kur tad noteikts noteikumos? , ka frizierei jānēsā līdzi žurnāls. Ja viņa lieto kvītis, tad tikai tās var viņai prasīt, lai ir līdzi ne jau visa grāmatvedība jāstaipa.
Aizvērt
Īss pārkāpuma apraksts
Aizvērt
Rediģēšanas vēsture