Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).
Nekustamā īpašuma iegāde un uzskaite Uz tēmu sarakstu
Nekustamā īpašuma iegāde un uzskaite
Problēmas būtība.
Tiek iegādāts nekustamais īpašums. Kredīts tiek izsniegts juridiskai personai, bet Zemesgrāmatā īpašums noformēts uz fizisko personu, kas ir firmas vienīgais īpašnieks.
Visi izdevumi (kredīta, % maksājumi, telpu ekspluatācijas izdevumi utt.) tiek segti no firmas līdzekļiem. Īpašnieks ir islandietis un viņam nenāk ne prātā segt šos izdevumus kā fiziskai personai.
Kā šo problēmu varētu "nesāpīgāk" atrisināt un iegrāmatot?
P.s. Zemesgrāmatā netiks veiktas izmaiņas.
Jau iepriekš pateicos!
Atbildes (48)
Jā, mēs rakstiski vienosimies, ka es Jums šodien samaksāšu to auto reģistrāciju, Jūs mani pavizināsiet, jo man nav autovadītāja apliecība (par manu naudu, ko arī rakstiski atrunāsim) un, saskaņā ar vienošanās datumu Jūs man naudu atdosiet, jo Jums patreiz nav... Neiet tā?
Es pasēju! Nejūtos tik gudra, lai dotu tādus padomus, atvaino!
Nē kā nebija es nereģistrēšos kā pašnodarbinātais un nemaksāšu pati nodokļus, gribiet pieņemiet mani darbā ar attiecīgiem nodokļiem
Ja banka iedeva kredītu juridiskai personai, bet Zemesgrāmatā ierakstīta fiziska persona... BANKAI pilnīgi vienalga! Jo fiziskā persona ir ķīlas devējs.
Nu jā, te riņķī, apkārt, bet gudrāka neesmu tikusi.
Paldies, gan jau kaut kā
A kas banka?! Banka savu naudu dabūs šā kā tā!
Vai valsti apmierinās nodokļu apiešana, tas ir cits jautājums!
gribat kļūt gudrāka uzrakstiet VIDam un pajautājiet, kā, ko un kas ir vajadzīgs
kaut gan VID Jums neatbildēs
Labāk jautāt ir kādam auditoram
Nu, ja atsaucas uz "Administratīvā procesa likuma 98. pantu ”Tiesības uz uzziņu par savām tiesībām”" tad viņiem jāizskaidro tā, lai es saprotu!
Tikai vēstulē šis likums un pants arī jāmin!
Aizvērt
Īss pārkāpuma apraksts
Aizvērt
Rediģēšanas vēsture