Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).
Pamatlīdzekļa pārdošana
Pārdodot pamatlīdzekli tā atlikušajā vērtībā vadībai ir jāpieņem lēmums par pamatlīdzekļa pārdošanu... ar kādu dokumetu šis lēmums jādokumentē (piem. pamatlīdzekļa pārdošānas akts?), kas tajā jānorāda un kam tas būtu jāparaksta?
Paldies!!!
Atbildes (11)
jā un kādi vēl papildus dokumenti jānoformē pie PL pārdošanas?
Pārdodot pamatlīdzekli, jānoformē pavadzīme (neaizmirstiet ar PVN aplikt, ja esat PVN maksātāji

),jānorāda tajā visi nepieciešamie rekvizīti saskaņā ar MK noteikumiem Nr.1083.
Vēl "PL norakstīšanas akts", Pārdošanas līgums.
Nu, domāju,PL norakstīšanas akts nav obligāti šajā gadījumā. Es norakstīšanas aktu taisu tad, ja PL salūzis, sabojājies utt., t.i.,mēs viņu metam ārā. Uzrādu iemeslu, kāpēc norakstām, dažreiz ir eksperta slēdziens, komisija parakstās... Bet pie pārdošanas viss tāpat ir skaidrs.
Un arī pārdošanas līgums būtu nepieciešams tad, ja jūs pārdodat ar pēcapmaksu. Bet, ja uzreiz saņemat naudu, piemēram kasē, tad arī bez pilnīgi līguma var iztikt.
Ja nav norakstīšanas akta, kā Jūs norakstāt Pl no uzskaites?
Alina11,
rakstu norakstīšanas kontējumus uz pavadzīmes.
Var jau , protams, arī taisīt to aktu, tā sacīt, pilnam komplektam

, bet man savulaik arī zvēr.revidente apstiprināja, ka šajā gadījumā tas viņasprāt nemaz nav obligāti, un, tā kā es neesmu tik čakla, lai taisītu mazvajadzīgus dokumentus, tad arī to vairs nedaru;-)
Un tad, kad izdomāsiet, kā rīkoties, neaizmirstiet šo procedūru aprakstīt grāmatvedības un lietvedības metodikā!
Pārdodot PL ir jānoformē pavadzīme, pieņemšanas - nodošanas akts ar pircēju un uzņēmuma iekšienē obligāti jānoformē PL norakstīšanas akts.(šie dok.jānoformē neatkarīgi no pārdošanas vērtības). Dokumenti jānormē un jāparskata atbildīgajām personām.
Paldies!
Jā... par to metodiku taisnība.... tā ar vēl jāsaraksta.....:-)
Lai to pārdotu, ir jābūt Pieņemšanas nodošanas aktam
Aizvērt
Īss pārkāpuma apraksts
Aizvērt
Rediģēšanas vēsture