По-русски
Piemēram: PVN deklarācija

Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).

Grāmatvedības uzskaites jautājumi. Lietvedība

Ieņēmumi pašnodarbinātai personai Uz tēmu sarakstu

Ieņēmumi pašnodarbinātai personai
Sveiki! Padalieties, lūdzu, ar padomu! Pašnodarbinātai personai, sniedzot pakalpojumu, rodas visādi ceļojuma izdevumi par lidmašīnu biļetēm, viesnīcām, ēšanu utt., kurus tā vispirms samaksā no savas kabatas, bet pēc tam tos pēc piestādītajiem attaisnojuma dokumentiem, atmaksā pakalpojuma saņēmējs. Pakalpojuma saņemējs pieprasa attaisnojuma dokumentu oriģinālus, un pašnodarbinātās personas rīcībā paliek tikai šo dokumentu kopijas. Kā atspoguļot grāmatvedības uzskaitē šos izdevumus un šo izdevumu kompensāciju- vai tos rakstīt saimnieciskās darbības ieņēmumu un izdevumu uzskaites žurnāla 17.ailē "ieņēmumi, kas nav attiecināmi uz ienākuma nodokļa aprēķināšanu" un 23.ailē "izdevumi, kas nav attiecināmi uz ienākuma nodokļa aprēķināšanu", vai kur citur, vai varbūt neuzskaitīt nekur?
Alag
Alag 30.08.2007 15:36
59 ziņojumi

Atbildes (24)

Domāju ka pareizi abas summas laist uz ieņ. un izd. kas neattiecas uz IIN un piezīmēs pierakstīt kas ir kas lai pašam vēlāk ir skaidrs.
Ilma
Ilma 31.08.2007 10:24
30495 ziņojumi
Klau, bet, ja es pārnesu uzzskaiti uz Excel formātu, es taču varu uztaisīt atsevišķu ailīti šāda veida izd. un ieņ. Tā?
Alag
Alag 31.08.2007 11:47
59 ziņojumi
Es joprojām saprotu tā, ka tie nav Jūsu izdevumi, bet aizdevums organizācijai, un vēlāk organizācija Jums šo aizdevumu dzēš.
Lidijadzene
Lidijadzene 31.08.2007 15:17
275 ziņojumi
Var atrsevišķu ailīti.Var saukt par aizdevumu vai kā bet ieņēmumu - izdevumu žurnālā jāuzrāda VISAS saimn. darbības kontā ienākošās un izejošās summas.Unlai parādītos faktiskais stāvoklis acīmredzot būs jāparāda arī no kases ( darījumi ne caur banku) samaksātās summas ar dok. kopijām pielikumā.
Ilma
Ilma 03.09.2007 08:51
30495 ziņojumi

Paldies pateica

Nosūtīt ziņojumu Pievienot Kontaktiem

Vietnes izmantošanas laiks bez autorizācijas ir beidzies!

Lai varētu turpināt izmantot vietni, jums ir jāautorizējas vai jāreģistrējas.

Pēc 10 sekundēm jūs automātiski novirzīs uz reģistrācijas lapu.