По-русски
Piemēram: PVN deklarācija

Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).

Grāmatvedības uzskaites jautājumi. Lietvedība

Palīdziet,lūdzu! "Zalktis" un 5310 Uz tēmu sarakstu

Palīdziet,lūdzu! "Zalktis" un 5310
Labdien! Situācija sekojoša:janvārī tika iegādāta a/m(5310/2110).Maksāts par šo a/m martā,iemaksājot skaidru naudu kontā. Kā "Zalktī" iegrāmatot tā,lai 2380/5310 būtu redzama gan avansa nor.persona,gan konkrētais kreditors,kuram parāds dzēsts?
Zajac25
Zajac25 22.08.2007 15:40
428 ziņojumi

Atbildes (28)

Nu nezinu nezinu. Man atkal liekas ka jābūt baigam speciālistam lai iemācītos Excel kur nu vēl tur grāmatvedību kārtot. Bet programmu var katrs iemācīties( spriežu pēc sevis).
Ilma
Ilma 24.08.2007 08:58
30495 ziņojumi
Ilma

Neskati vīru no cepures...

Excel patiešām arī man kādreiz likās sarežģīts, bet ja apgūst kaut daļu no tā, tas ir ļoti labs palīgs darbā.

Protams, nevar salīdzināt ar gatavu grāmatvedības programmu, tomēr galīgi noniecināt arī to nevar.
Aivars007
Aivars007 24.08.2007 09:00
26984 ziņojumi
Piemirsu - manis aprakstītajā gadījumā jau bija tikai dažas tabuliņas, kur skaitļi bija saskaitīti horizontāli un vertikāli - kontu pārskati (jeb ž/o kā agrāk sauca).

Nekādas dižās prāta spējas jau tur nevajag, lai nospiestu summas zīmīti un iezīmētu saskaitāmās rūtiņas.
Aivars007
Aivars007 24.08.2007 09:03
26984 ziņojumi
Nu būs jāpamācās tas Excel.Noteiktitas par sliktu nenāktu ,citi stāsta brīnumu lietas, tikai ja ir gr. programma slinkums. Vienīgais jau arī ko māku to summas zīmi nospiest:-)
Ilma
Ilma 24.08.2007 09:24
30495 ziņojumi
Aivars007, atkal esmu pārsteidzies.Protams es Jums piekrītu.Tikai es par sevi to rakstu.Pirmspārņēmu grāmatvedību, tad šī grāmatvedība bija exel failos kārtota.Veidlapas no VGK un tīri neko.Visskārtībā.Bija dažas kļūdas, bet ne tapēc ka Exel.Esuzreiz ielādēju Zalkša Demo versiju un sāku pētīt.
Aivareno
Aivareno 24.08.2007 09:50
6641 ziņojums
Avansa norēķinus rakstām,vadoties nevis pēc klienta,bet pēc tā,kur iegādātais izmantots.Tāpēc vienā avansa norēķinā desmitiem klientu un simtiem čeku.Man tā nav ērti.
Zajac25
Zajac25 24.08.2007 10:22
428 ziņojumi
Katrs dara kā ērti, neuztraucieties!!!:-)
Aivareno
Aivareno 24.08.2007 10:51
6641 ziņojums
Tad jau vienkārši vajag lietot Zalktī noliktavu un grāmatot saņemtos materiālus jau uz konkrēto noliktavas kontu- tā var iegūt gan noliktavas apgrozījumu pārskatus ar daudzumiem un summām, gan pēc tam sagatvot tur par Zalktī arī norakstīšanas aktus no konkrētā noliktavas konta uz attiecīgo izmaksu kontu. Noliktavas uzskaite dod iespēju arī PVN1 stādīties automātiski no noliktavas dokumentiem- ir gan pareizais partneris, gan summas par katru dokumentu.

Turklāt ja tik daudz ceku, tad vadot zalktī var izsekot arī skaidrās naudas darījumiem, piesaistot attiecīgo kontu un pašam nav jāskaita vai ar vienu partneri mēneša arījumi skaidrā naudā sasniedz to deklarējamo summu vai nē.
Cleo
Cleo 24.08.2007 12:34
19235 ziņojumi

Paldies pateica

Nosūtīt ziņojumu Pievienot Kontaktiem

Vietnes izmantošanas laiks bez autorizācijas ir beidzies!

Lai varētu turpināt izmantot vietni, jums ir jāautorizējas vai jāreģistrējas.

Pēc 10 sekundēm jūs automātiski novirzīs uz reģistrācijas lapu.