Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).
Несоответствие адресов в налоговой и в справке о декларировании Uz tēmu sarakstu
Несоответствие адресов в налоговой и в справке о декларировании
Работник, устраиваясь на работу, принёс налоговую книжку и справку о декларировании места жительства.
В налоговой указан рижский адрес, а в справке адрес в Рижском районе.
Правильно ли я понимаю, что ПНН я должна платить согласно адреса, указанного в налоговой книжке?
Atbildes (14)
Pēc deklarētās dzīvesvietas.
Ir VIDi, kuri nodokļu grāmatiņās vairs neko neraksta, tikai izsniedz cilvēkam uz rokas izziņu par dzīvesvietu, apgādajamajiem. Un pēc šīm izziņām arī veicami labojumi darbinieka personīgajās kartītēs, grāmatiņā neko nelabojot.
Сколько людей, столько и мнений.
Я в печали.
А что, есть какой-то документ, позволяющий не заполнять налоговую книжку, а давать справки?
Logram
ziņojumu: 4250 01.08.2007 09:45
А что, есть какой-то документ, позволяющий не заполнять налоговую книжку, а давать справки?
VIDam jau likumi nav rakstīti!
Labi, ka vēl izziņu iedod!
Vienbrīd mans VIDs teica, ņemat un pati izlabojiet! HA! tad jau pasē arī sarakstīšu, ko gribēšu!
Ясненько.
Тогда буду действовать по закону, т.е. по адресу в налоговой.
Спасибо всем.
Labāk aizsūtat darbinieku uz VIDu! Pēc tam pati vien atskaites labosiet. Aiztaupiet sev lieku darbu.
Es sūtīju darbinieku pārreģistrēt dzīves vietas kodu uz VID, viņš pasūtīja mani un pateica, ka nav laika, jāstrādā un ja kas, par ierakstiem Algas nodokļa grāmatiņā atbild tās īpašnieks, es viņam varu aizrādīt, ko darīt viņš lemj pats, man pat ir viens darbinieks, kuram pie pases maiņas mainījās vārds uz Juris , bet grāmatiņā ir Jurijs, man viņš atbildēja, vai nav vienalga. Es vairs ar savu mīlestību nevienam virsū nebāžos, lai dara kā grib.
MK not. Nr.222 "Kārtība, kādā izsniedzama algas nodokļa grāmatiņa"
10. Ja nodokļa maksātājs ir mainījis dzīvesvietas adresi, viņš grāmatiņas izsniedzējā iestādē pēc savas jaunās dzīvesvietas iesniedz paziņojumu par dzīvesvietas adresi (5.pielikums).
16. Ja nodokļa maksātājs iegūst vai zaudē tiesības uz nodokļa atvieglojumu vai mainījis dzīvesvietas adresi, viņš desmit dienu laikā par to paziņo attiecīgajai grāmatiņas izsniedzējai iestādei. ...
Varbūt noder.
Я бы отправила работника в СГД, чтобы изменить запись.
Плачу по адресу в налоговой.
После декларирования нового места жительства, эта ин-фа электронно попадает через дней 5 в базу данных ВИДа,и только после того,как финики видят новый адрес, они делают изменения в налоговой.Так что похоже Ваш работник не дошел до налоговой.
Разве ВИД выдает справки о декларировании места жительства?
Мне выдавали в другом месте.
MK not. Nr.222 "Kārtība, kādā izsniedzama algas nodokļa grāmatiņa"
16. Ja nodokļa maksātājs iegūst vai zaudē tiesības uz nodokļa atvieglojumu vai mainījis dzīvesvietas adresi, viņš desmit dienu laikā par to paziņo attiecīgajai grāmatiņas izsniedzējai iestādei. Minētās iestādes amatpersona pēc nodokļa maksātāja iesniegto un uzrādīto dokumentu pārbaudes izdara ierakstu grāmatiņā vai sagatavo un izsniedz nodokļa maksātājam paziņojumu par izmaiņām nodokļa atvieglojumos vai dzīvesvietas adreses maiņu, kā arī izdara ierakstu reģistrācijas grāmatā. Nodokļa maksātājs paziņojumu par izmaiņām nodokļa atvieglojumos vai dzīvesvietas adreses maiņu iesniedz tajā ienākuma gūšanas vietā, kurā viņš ir iesniedzis grāmatiņu un kurā, pamatojoties uz grāmatiņas izsniedzējas iestādes izsniegto paziņojumu, tiek izdarīts attiecīgs ieraksts grāmatiņā.
Aizvērt
Īss pārkāpuma apraksts
Aizvērt
Rediģēšanas vēsture